Acasă Actualitate Deputatul Emil Albotă, cosemnatar pentru schimbarea ordonanţei nr.77/2009 privind jocurile de noroc

Deputatul Emil Albotă, cosemnatar pentru schimbarea ordonanţei nr.77/2009 privind jocurile de noroc

21

Deputatul Emil Albotă este unul dintre semnatarii proiectui legislativ pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, precum şi pentru completarea anexei la Ordonanţă Guvernului nr.99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piată.

„Acest fenomen, care distruge viețile multor concetățeni, este cu atât mai îngrijorător, cu cât spațiile în care se poate juca sunt amplasate aproape peste tot, în zone cu vad comercial și trafic pietonal intens, iar asta le face extrem de atrăgătoare pentru clienții lor. Fenomenul adicției de jocuri de noroc nu este încă suficient crescut în România, statisticile nefiind atât de actuale pe cât ne-am dori. Experiența altor state europene, cu privire la protejarea consumatorilor, în special a celor minori și vulnerabili, ne arată că localizarea sălilor de jocuri, în afara limitelor de circulație intensă scade numărul de jucători”, se arată în expunerea de motive.

Prin această inițiativă se dorește o localizare clară a spațiilor în care se pot desfășura aceste activități, devenind, de asemenea, și o măsură de prevenire a dependenței de jocurile de noroc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.