Acasă Actualitate Ziua Protecției Civile și 15 ani de la operaționalizarea SMURD Olt

Ziua Protecției Civile și 15 ani de la operaționalizarea SMURD Olt

38

SMURD Olt împlinește, astăzi, 15 ani de la operaționalizare, iar cu aceasta ocazie, salvatorii care au executat cele mai multe misiuni și care s-au remarcat în activitate, au fost avansați în grad.

„În fiecare an, la 28 februarie, se sărbătorește Ziua Protecției Civile din România. Conceptul de protecție civilă a evoluat de-a lungul timpului de la apărarea pasivă la apărarea civilă, iar în anul 1994 a apărut denumirea oficială de protecție civilă. De la înființare până în prezent, protecția civilă a rămas o componentă de bază a sistemului securității naționale, destinată prevenirii și reducerii riscurilor de producerea a dezastrelor, protejării populației și înlăturării efectelor negative ale dezastrelor. Pentru a marca ”Săptămâna Protecției Civile”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” al judeţului Olt organizează o serie de activități în cadrul evenimentului după cum urmează:
În perioada 26 februarie – 04 martie, la sediul ISU Olt, precum și la sediile subunităților de intervenție din județ, se organizează Zilele Porţilor Deschise, în intervalul orar 1130-1330. De asemenea, zilnic, la solicitarea unităților de învățământ, se vor desfășura acțiuni teoretice și practice de instruire privind tehnicile de acordare a primului ajutor și modul de comportare în situații de urgență.
În data de 28 februarie, la sediul ISU Olt, va avea loc o ședință festivă dedicată Zilei Protecției Civile în cadrul căreia se va prezenta un scurt bilanț al activităților desfășurate în anul 2023, principalele repere din activitatea SMURD Olt, la 15 ani de la înființare și vor avea loc avansări în grad;
În data de 28 februarie, începând cu ora 1000, se va desfășura exercițiul de alarmare publică Miercurea Sirenelor, pentru verificarea funcționării sirenelor;
Organizarea unor puncte de informare preventivă, de către cadrele Inspecţiei de Prevenire și Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților, în Parcul Tineretului din municipiul Slatina, în data de 02 martie și în Parcul Constantin Poroineanu din municipiul Caracal, în data de 03 martie;
Organizarea ”Zilei educației preventive în lăcașurile de cult”;
Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență, vor fi angrenate în desfășurarea unor activități preventive și exerciții demonstrative de stingere a incendiilor, în cadrul comunităților din care fac parte.
Va invităm să ne fiți alături în această perioadă, pentru a sărbători împreună Săptămâna Protecției Civile!”

Ziua Protecției Civile și 15 ani de la operaționalizarea SMURD Olt au reprezentat cel mai bun prileg pentru avansarea colegilor care s-au remarcat în activitate, premierea salvatorilor care au executat cele mai multe misiuni și prezentarea mesajelor primite din partea autorităților centrale.

„Pentru modul de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu, începând de astazi, Lt. col. Gherghe Adrian, Lt. Ciuchete Ilie, Maistru militar cls. a III-a Zăvelcă Cristian, Plt. maj. Popa Marian și Plt. Bălașea Andrei, au fost înaintați în gradul următor, înainte de expirarea stagiului minim în grad. De asemenea, Plt. adj șef Stănciuleasa Cătălin, Plt. adj. șef Cojocaru Ilie, Plt. adj. Pîrvan Florin, Plt. adj. Mihalache Valentin, Plt. adj. Cirîia Codruț, Plt. adj. Dobre Ninel, Plt. adj. Constantin Ionuț, Plt. adj. Stănescu Cristinel și Voluntar Tănase Răzvan, au primit diplome aniversare.”

La final, ne-am încărcat cu energia micuților care au venit să vadă autospecialele și echipamentele pompierilor.
La mulți tuturor colegilor care luptă pentru salvarea vieților și bunurilor și misiuni încheiate cu bine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.