Acasă Actualitate Cine poate câștiga din bătălia dintre PSD și PNL la Slatina: Gabriel...

Cine poate câștiga din bătălia dintre PSD și PNL la Slatina: Gabriel Dima Buliteanu, de la AUR!

236

Campania electorală pentru alegerile locale din iunie 2024 a început cu mult mai devreme decât data ce ar urma să fie anunțată de Autoritatea Electorală Permanentă. Slătinenii sunt deja asaltați, în valuri succesive, de cei cinci metri cubi de apă oferiți de liberalul De Mezzo, și nu numai. Jucând pe partitura unui justițiar, acesta încearcă să producă o stare de revoltă, gândind că astfel voturile vor veni, de la sine, spre el. Cu altă abordare, bazată pe niște studii sociologice făcute de Pieleanu, Emil Moț este în starea de veghe, de așteptare.
Pe fondul acestei dispute, nu știu dacă o putem numi, totuși, astfel, se prefigurează în spațiul public prezența unei candidaturi care poate schimba paradigma aprioric acceptată.
Cu o vizibilitate foarte bună la nivel central, partidul AUR, va trimite în fața slătinenilor o ofertă altfel. Este vorba de Gabriel Dima Buliteanu, un slătinean construit altfel decât cei de până acum. Vine cu o infrastructură umană formată din oameni adevărați, neimplicați în combinații cu politicul, așa cum îl privim astăzi.
Din start, prezența lui Gabriel Dima Buliteanu este o răsturnare de situație în condițiile când, până acum, competiția părea destinată doar celor doi. Starea de necesitate, starea de așteptare a slătineanului doritor de altceva, se așază suprapus pe profilul unui liberal practicant plătitor de impozite și taxe la stat care nu au nicio legătură cu banul public, cu un om educat, nu dintre cei ce își comandă cotoare de cărți cu autori celebri pentru a-și completa decorul în livingul unde tronează balerina de porțelan și peștele de sticlă.
Gabriel Dima Buliteanu nu se ferește să spună că este patriot așa cum nu le mai miroasă de multă vreme bine politicienilor din România. Venit în fața slătinenilor, Gabriel Dima Buliteanu nu are nevoie de aranjamentul ocazionalilor consilieri de imagine preocupați să pudreze lentila optică a electoratului pentru ca imaginea ce o vor vedea să fie cât mai plăcută. Naturalețea și franchețea sunt partenerii săi de drum în dialogul purtat de la om la om, indiferent din ce clasă socială face acesta parte.
Candidatura lui Gabriel Dima Buliteanu la funcția de primar al Slatinei nu e doar despre o figură frumoasă pe care acesta să o facă în alegeri, e mai mult decât atât, e o provocare pentru inteligența alegătorului municipal, atât de subestimat în ultimii 34 de ani. Iar când un astfel de proiect începe cu omul din fața ta, înaintea ofertelor bazate pe ce am făcut și ce vă dau, în Slatina, se poate întâmpla orice, iar acest proiect politic îmbinat între AUR și Gabriel Dima Buliteanu poate fi cel menit să dea Slatinei și slătinenilor strălucirea meritată.
Timpul scurt rămas până la alegeri, cele devansate de aparatul disperării, al PSDNL, este un atuu de partea celui menit să reprezinte a treia cale și prima speranță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.