Acasă Administrație Avem DOVADA! Rotea de la Balș e IMPLICAT!

Avem DOVADA! Rotea de la Balș e IMPLICAT!

2303


Pe 17 noiembrie 2023, la sediul primăriei Balș, primarul Cătălin Rotea organiza o conferință de presă bilanț a celor trei ani de mandat. Șnur, ca la carte, mai lipsea un purtător de cuvânt care să îi aducă mapa și ai fi zis că evenimentul este parte dintr-un Colocviu de la o facultate de comunicare. Printre evenimentele din agenda celor 85 de proiecte, Cătălin Rotea lansa în premieră intenția de investiție în Balș, pe fosta platformă de la IAC a celor de la HENGST, lider mondial în producția de filtre de ulei, aer, combustibil și habitaclu pentru industria auto. Mass-media de la fața locului a primit cu indulgență informația, considerând-o un antrenament de precampanie electorală din partea lui Cătălin Rotea.

De atunci și până acum, cârcotașii, umbrele de pe conturile false specializate în ventilatoare cu… toate cele, au pus la îndoială proiectul de investiție de la Balș. Chiar și apariția unui portal pentru depunerea de CV-uri în vedera ocupării celor minim 100 de locuri de muncă era privită cu îndoială.
Timpul a trecut, iar cei de la HENGST și-au marcat deja teritoriul. Pentru cine vine în Balș dinspre Slatina, pe partea stângă, amprenta mărcii grupului înființat în 1958 este acolo! Au sosit deja și primele tiruri cu echipamente, iar pregătirile pentru darea în folosință a primei linii de producție încep peste câteva zile.
Această investiție este și rezultatul unor oportunități prezentate de primarul Balșului indirect către o serie de investitori, în sensul de a le fi arătat acestora existența unei astfel de capacități nefolosite, dar și deschiderea sa ca primar prin facilitarea accesului la toate avizele/acordurile/autorizațiile, cele care de multe ori îi transformă pe investitorii care vin în România în maratoniști de cursă lungă atunci când în lipsa suportului de la administrația locală preferă să caute altă țară, altă locație.

Noile locuri de muncă aduc bunăstare pentru oamenii care vor lucra aici, plusvaloare pentru comunitate dar și acea rază de speranță prin care poți munci în România ca alternativă la exodul profesional din Occident.
Iar, să îl acuzi pe Rotea de… campanie electorală prin concretizarea primilor pași din proiectul HENGST de la Balș, e chiar fără justificare.

Câteva cuvinte despre Hengst Filtration:

Walter Hengst, a fondat compania în anul 1958 în Münster, Renania de Nord-Westfalia, Germania. Compania este specializată în managementul de fluide, producerea de filtre de ulei, aer, combustibil și filtre habitaclu pentru autoturisme.

Hengst este prezentă în 11 țări, având peste 3000 de angajați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.