Acasă Actualitate Activități ale jandarmilor olteni de prevenire și combatere a faptelor de încălcare...

Activități ale jandarmilor olteni de prevenire și combatere a faptelor de încălcare a legislației în domeniul piscicol

135

În această perioadă, IJJ Olt a desfășurat, cu lucrătorii Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură – Serviciul Regional Muntenia activități de prevenire și combatere a faptelor de încălcare a legislației în domeniul piscicol în zona lacurilor de acumulare de pe râul Olt. Acțiunile jandarmilor vizează respectarea prevederilor legale privind pescuitul sportiv sau comercial, fiind organizate acţiuni specifice pe linia prevenirii şi combaterii pescuitului ilegal.

În perioada 22-24 februarie, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale în valoare de 3000 lei. Acestea au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 23 din 5 martie 2008 privind pescuitul şi acvacultura.

„Facem precizarea că în luna ianuarie a fost publicat Ordinul nr. 561/2023/11/2024 privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibitie a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologica a resurselor acvatice vii în anul 2024, prin care s-au instituit măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești pe o durată de 60 de zile, în perioada 9 aprilie-7 iunie inclusiv.
De asemenea, este interzis pescuitul în scop comercial și recreativ/sportiv al oricăror specii de pești și alte viețuitoare acvatice vii în fluviul Dunărea în zona care constituie frontieră de stat cu Republica Bulgaria, pe o durată de 45 de zile, în perioada 16 aprilie-30 mai 2024 inclusiv.
A fost instituită zonă de protecție pentru resursele acvatice vii în 500 m amonte și aval măsurați pe axul albiei minore din axul longitudinal al podurilor care au cel puțin un picior în albia minoră a cursurilor de apă, fiind interzis pescuitul în perioada 1 ianuarie-15 martie și 1 noiembrie-31 decembrie.
Prin respectarea acestor reguli, contribuim la conservarea resurselor acvatice și la menținerea echilibrului în ecosistemul acvatic”
, se arată în comunicatul IJJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.