Acasă Actualitate ITM Olt: Știu și aplic, securitatea și sănătatea în muncă se deprinde...

ITM Olt: Știu și aplic, securitatea și sănătatea în muncă se deprinde de pe băncile școlii

35

Pentru a promova în rândul tineretului disciplina Securitate şi sănătate în muncă, Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt și Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt vor organiza CONCURSUL NAȚIONAL „ȘTIU ȘI APLIC – SECURITATEA ŞI SĂNĂTATEA ÎN MUNCĂ SE DEPRINDE DE PE BĂNCILE ŞCOLII”
ITM Olt, împreună cu ISJ Olt şi liceele de profil din județ vor derula acțiuni de identificare, stimulare şi promovarea elevilor cu aptitudini creative şi interes sporit pentru acest domeniu de studiu: securitate şi sănătate în muncă, dezvoltarea competenţelor elevilor, prin activităţi de bune practici în domeniul securitate şi sănătate în muncă, dobândirea de cunoştinţe suplimentare în acest domeniu, familiarizarea cu metodele de studiu din acest domeniu, cu literatura de specialitate.

„Introducerea disciplinei Securitate şi Sănătate în Muncă în învăţământul preuniversitar constituie o componentă cheie în dezvoltarea culturii de prevenire a riscurilor, prin învăţarea de către tineri a modului de a lucra în condiţii de securitate şi sănătate.
În acest context, Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt, în colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Olt şi liceele de profil din județ vor derula acțiuni de :
• identificare, stimulare şi promovarea elevilor cu aptitudini creative şi interes sporit pentru acest domeniu de studiu: securitate şi sănătate în muncă.
• dezvoltarea competenţelor elevilor, prin activităţi de bune practici în domeniul securitate şi sănătate în muncă.
• dobândirea de cunoştinţe suplimentare în acest domeniu, familiarizarea cu metodele de studiu din acest domeniu, cu literatura de specialitate.
Obiective:
Pregătirea tinerilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă înainte de intrarea pe piaţa muncii, prin dezvoltarea unui program educaţional menit să formeze o atitudine conştientă şi preventivă faţă de riscurile profesionale.
Grup ţintă: Grupul ţintă este format din elevii de liceu şi cadrele didactice din învățământul liceal și învățământul profesional.
În scopul promovării în rândul tineretului a disciplinei Securitate şi sănătate în muncă, Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt și Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt vor organiza CONCURSUL NAȚIONAL „ȘTIU ȘI APLIC – SECURITATEA ŞI SĂNĂTATEA ÎN MUNCĂ SE DEPRINDE DE PE BĂNCILE ŞCOLII”
, se arată în comunicatul Inspectorului Șef, Constantin Cristian Ungureanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.