Acasă Eveniment Caracalean arestat pentru proxenetism. Polițiștii au descins la locuința acestuia

Caracalean arestat pentru proxenetism. Polițiștii au descins la locuința acestuia

337

Polițiștii din Caracal au descins la locuința unui bărbat cercetat pentru proxenetism, la data de 12 februarie. În perioada 2021-2024, un bărbat de 38 de ani, din Caracal, prin amenințări și acte de violență a determinat mai multe femei să practice prostituția. În urma descinderilor, au fost descoperite și ridicate, bunuri și înscrisuri care privesc posibila activitate infracțională a bărbatului.
S-a reușit documentarea activității infracționale a bărbatului pentru trei victime ale infracțiunii de proxenetism, iar cercetarile sunt continuate în vederea identificării și altor victime. Ieri, 12 februarie, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, ulterior la data de 13 februarie, Judecătoria Caracal a admis propunerea arestării preventive pentru 30 de zile.

„La data de 12 februarie 2024, poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Caracal au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Caracal, la locuința unui bărbat cercetat pentru proxenetism și două locuințe în care ar fi avut loc activitatea infracțională. Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2021-2024, un bărbat de 38 de ani, din municipiul Caracal, prin întrebuințare de amenințări și acte de violență a determinat mai multe femei să practice prostituția. În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, bunuri și înscrisuri care privesc posibila activitate infracțională a bărbatului. La audieri au fost conduse 35 de persoane, din județul Olt, în baza mandatelor de aducere. În urma probatoriului administrat, s-a reușit documentarea activității infracționale a bărbatului pentru trei victime ale infracțiunii de proxenetism, iar cercetarile sunt continuate în vederea identificării și altor victime. La data de 12 februarie 2024, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, polițiștii au dispus măsura reţinerii, pentru 24 de ore, față de bărbatul de 38 de ani cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism, acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. La data de 13 februarie 2024, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Caracal, care a admis propunerea parchetului și a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile față de acesta. Suportul de specialitate a fost asigurat de Biroul Operaţiuni Speciale Craiova și Serviciul Operațiuni Speciale Olt. Precizăm faptul că, pe parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, a transmis IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.