Acasă Eveniment 91 de permise de conducere reținute de către polițiștii olteni în weekend....

91 de permise de conducere reținute de către polițiștii olteni în weekend. Cazuri concrete ale unor șoferi prinși conducând fără permis și băuți

2381

Weekend plin de acțiuni ale polițiștilor olteni. Aceștia au intervenit la peste 170 de solicitări, fiind aplicate 619 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 220.000 de lei. Polițiștii au reținut 91 de permise de conducere, dintre acestea 52 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h, 14 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar 25 pentru alte abateri la regimul rutier.

„În acest weekend, polițiștii olteni au desfășurat activități specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Acțiunile au vizat prevenirea faptelor de violență, depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se preponderent pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive și a celor care nu respectă regimul legal de viteză. În această perioadă, poliţiştii au intervenit la peste 170 de solicitări, dintre acestea 137 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. În cadrul activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 619 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 220.000 de lei. Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 91 de permise de conducere, dintre acestea 52 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h, 14 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar 25 pentru alte abateri la regimul rutier. De asemenea, au fost reținute 22 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și 12 infracțiuni la regimul rutier.

La data de 10 februarie a.c., în jurul orei 19:40, polițiștii din cadrul Poliției orașului Drăgănești-Olt au oprit pentru control, pe strada Constantin Colibășeanu, din comuna Văleni, județul Olt, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că tănărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

La data de 11 februarie a.c., în jurul orei 14:10, polițiștii din cadrul Poliției orașului Balș au oprit pentru control, pe strada Primăverii, din comuna Găvănești, județul Olt, un autoturism condus de un tânăr de 35 de ani, din localitate. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la o unitate medicală, în vederea prelevării mostrelor biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 11 februarie a.c., în jurul orei 10:30, polițiștii Poliției municipiului Caracal au oprit pentru control, pe Drumul Județean 542, în comuna Bucinișu, județul Olt, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din comuna Amărăștii de Jos, județul Dolj. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că autorizația de circulație provizorie a autoturismului este expirată. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

La data de 11 februarie a.c., în jurul orei 16:15, polițiștii Poliției orașului Balș au oprit pentru control, pe strada Cireșului, din orașul Balș, județul Olt, un autoturism condus de un bărbat de 50 de ani, din comuna Călui, județul Olt. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, în vederea prelevării mostrelor biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, transmite IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.