Acasă Actualitate Construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane, agricultură. Domeniile...

Construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane, agricultură. Domeniile de activitate luate la verificat de către inspectorii ITM Olt

75

Inspectorii de muncă din cadrul ITM Olt au efectuat 207 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă, în luna ianuarie a acestui an. Construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură, au fost domeniile de activitate verificate de către inspectori. În urma verificărilor au fost identificate peste 213 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere și s-au aplicat 104 sancțiuni, din care 100 avertismente și 4 amenzi în valoare totală de 18.000 lei.

„În luna ianuarie 2024, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat 207 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.
Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost: construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.
În urma verificărilor efectuate au fost identificate peste 213 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, cele mai frecvente fiind:
• neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă;
• neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă;
• neevidenţierea şi necompensarea orelor suplimentare;
• neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție;
• neefectuarea controlului medical periodic,
iar pentru cele mai grave s-au aplicat 104 sancțiuni, din care 100 avertismente și 4 amenzi în valoare totală de 18.000 lei.
De asemenea, în cursul lunii trecute, au fost comunicate instituției noastre un număr de 8 evenimente, soldate cu 8 persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă”
, se arată în comunicatul Inspectorului Șef, Constantin Cristian Ungureanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.