Acasă Actualitate IPJ Olt: Ziua Internaţională a Nonviolenţei în Școli

IPJ Olt: Ziua Internaţională a Nonviolenţei în Școli

49

Ziua Internaţională a Nonviolenţei în Școli, sărbătoare fondată în 1964, este sărbătorită la data de 30 ianuarie, în şcolile din întreaga lume, la aniversarea morţii lui Mahatma Gandhi, simbolul nonviolenţei în lume. Ziua pledează pentru o educaţie permanentă în armonie, toleranţă, solidaritate, respect pentru drepturile omului, nonviolenţă şi pace.
Polițiștii olteni au pus accent pe rezolvarea pașnică a conflictelor, respect reciproc și toleranță, oferind informații despre prevenirea violenței în școli, în cadrul a peste 50 de unități de învățământ din județ, la care au participat aproximativ 2.500 de elevi și 170 de cadre didactice.

„În perioada 30 ianuarie – 1 februarie 2024, polițiștii Biroului Siguranță Școlară, alături de polițiștii de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au desfășurat mai multe activități menite să promoveze un mediu școlar sigur și lipsit de violență, cu ocazia Zilei Internaţionale a Nonviolenţei în Școli. Ziua Internaţională a Nonviolenţei în Școli este o sărbătoare fondată în 1964 și este marcată, anual, la data de 30 ianuarie, în şcolile din întreaga lume, la aniversarea morţii lui Mahatma Gandhi, simbolul nonviolenţei în lume. Ziua pledează pentru o educaţie permanentă în armonie, toleranţă, solidaritate, respect pentru drepturile omului, nonviolenţă şi pace. În această perioadă, polițiștii olteni au pus accent pe rezolvarea pașnică a conflictelor, respect reciproc și toleranță, oferind informații despre prevenirea violenței în școli, în cadrul a peste 50 de unități de învățământ din județ, la care au participat aproximativ 2.500 de elevi și 170 de cadre didactice. Activitățile polițiștilor au reliefat importanța monitorizării atente a comportamentelor problematice și intervenție promptă pentru prevenirea escaladării situațiilor conflictuale, având drept scop consolidarea relației de încredere între comunitatea școlară și forțele de ordine, promovând conștientizarea asupra importanței nonviolenței în educație, contribuind astfel la formarea unei generații care să înțeleagă că soluțiile nonviolente sunt fundamentale pentru construirea unei societăți mai armonioase”, a transmis IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.