Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt a desfășurat, marți, 30.01.2024, ședința de evaluare a activităților desfășurate în anul 2023.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența domnului colonel MONORANU Ciprian, din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a comenzii ISU Olt și a cadrelor unității.

În anul 2023, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt a fost solicitat să intervină la un număr de 9294 de intervenții.

Cea mai mare pondere a misiunilor au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, respectiv 4630 intervenții, 944 de intervenții pentru stingerea incendiilor și 2924 de recunoașteri în teren.

Celelalte misiuni au fost pentru salvări de animale, protecția mediului, exerciții tactice și alte tipuri de intervenții.

Echipajele SMURD Olt au participat, parcursul anului trecut, la 4630 intervenţii, din care 129 de intervenţii au fost împreună cu echipajul de descarcerare. În urma acestora au fost asistate medical 4808 persoane din care 4519 adulţi şi 289 copii.

Activitatea de prevenire s-a materializat prin executarea a 673 de acțiuni de îndrumare, control și diseminare a informațiilor cu caracter preventiv, fiind evaluați 338 de operatori economici, 246 de instituți, 16 localități, 6 inspecții pe amplasament și 32 de audituri de supraveghere.

Controalele au vizat atât verificarea pe linia apărării împotriva incendiilor, cât și aspecte referitoare la combaterea fumatului în spațiile publice închise.

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 1108 sancțiuni contravenționale principale, în cuantum de 5.613.402 lei.

În domeniul avizare-autorizare privind securitatea la incendiu, au fost emise 74 de avize de securitate la incendiu și 61 autorizaţii de securitate la incendiu, de asemenea a fost acordată asistență tehnică de specialitate pe linie de avizare-autorizare și prevenirea incendiilor.

Sub coordonarea personalului din cadrul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților, în luna mai a fost organizată, în colaboarare cu Inspectoratul Școlar, etapa județenă a concursurilor cercurilor tehnico-aplicative de elevi Cu viața mea apăr viața și Prietenii Pompierilor.

În luna iunie ISU Olt a organizat etapa judeţeană a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare și private pentru situaţii de urgenţă, iar în luna iulie a desfășurat etapa interjudețeană a acestor concursuri, fiind prezente echipele câștigătoare a fazei județene din 7 județe.

Programul „Salvator din pasiune” a continuat pe parcursul anului 2023, fiind organizate două serii de pregătire a voluntarilor, la care au participat 48 de voluntari.

Voluntarii care încadrează autospeciala SMURD, au participat în anul 2023 la 173 de intervenții.

Reabilitare termică şi energetică a sediului Detaşamentului de Pompieri Caracal a fost finalizată, la data de 20.12.2023, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene, nerambursabile.

Pe parcursul anului 2023, în dotarea unității au intrat: o autospecială tip Centru de Comunicaţii pentru Punct de Comandă Mobil – mediu; două autospeciale de stingere cu apă şi spumă – capacitate 4000 litri; o autospecială de stingere cu apă şi spumă -capacitate 10000 litri; ventilator mic pentru evacuarea fumului; pernă de salvare de la înălţimea de 16 m; container cisternă transport apă cu capacitatea de 10000 litri, cu finanțare din fondurile Consiliului Județean Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.