Acasă Eveniment IPJ Olt: Debutul campaniei „TU ȘTII CE CONSECINȚE POT AVEA FAPTELE...

IPJ Olt: Debutul campaniei „TU ȘTII CE CONSECINȚE POT AVEA FAPTELE TALE? FII INFORMAT, ALEGE INSPIRAT!”

41

Campania „TU ȘTII CE CONSECINȚE POT AVEA FAPTELE TALE? FII INFORMAT, ALEGE INSPIRAT!” este inițiată de Inspectoratul General al Poliției Române – Direcția Siguranța Școlară și se desfășoară la nivel național, prin structurile de siguranță școlară ale poliției, având ca scop creșterea conștientizării în rândul elevilor a consecințelor faptelor ce intră în sfera violenței școlare: amenințare, bullying, agresiuni, injurii, dar și promovarea toleranței și a rezolvării pașnice a conflictelor. Marți, 30 ianuarie, polițiştii Biroului Siguranța Şcolară, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au fost alături de aproximativ 350 de elevi și peste 30 de cadre didactice, din unitățile de învățământ din județul Olt.

„La data de 30 ianuarie a.c., polițiştii Biroului Siguranța Şcolară, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au fost alături de aproximativ 350 de elevi și peste 30 de cadre didactice, din unitățile de învățământ din județul Olt, pentru a marca debutul campaniei „TU ȘTII CE CONSECINȚE POT AVEA FAPTELE TALE? FII INFORMAT, ALEGE INSPIRAT!”, o campanie pentru conștientizarea consecințelor asociate faptelor de violență școlară, adresată elevilor de gimnaziu.

Campania este inițiată de Inspectoratul General al Poliției Române – Direcția Siguranța Școlară și se desfășoară la nivel național, prin structurile de siguranță școlară ale poliției, având ca scop creșterea conștientizării în rândul elevilor a consecințelor faptelor ce intră în sfera violenței școlare: amenințare, bullying, agresiuni, injurii, dar și promovarea toleranței și a rezolvării pașnice a conflictelor.

Astfel, în cadrul campaniei, la nivelul județului Olt, în perioada ianuarie-iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară desfășoară activități informativ-preventive, în cadrul a cinci unități de învățământ preuniversitar din localitățile Slatina, Scornicești, Milcov și Pleșoiu, respectiv două din mediul urban și trei din mediul rural.

În acest context, în cadrul campaniei se va desfășura și un concurs de logo-uri și slogane pe tema „Siguranța Școlară”.

Concursul național de creație cu tema ,,Siguranța Şcolară”

La nivelul celor cinci unități de învățământ, fiecare clasă participantă va crea propriul logo și slogan cu tema „Siguranța Școlară”, care va consta în elaborarea unui material de informare și prevenție, urmând ca lucrările să fie votate de toți elevii din școala respectivă pentru a desemna lucrarea ce va reprezenta școala în etapa județeană.

Ulterior, concursul va avea și o fază națională la care vor fi înscrise lucrările câștigătoare la nivelul fiecărui județ.

Concursul se adresează elevilor participanți din clasele VI – VIII, materialele realizate fiind rezultatul întregului colectiv de elevi, coordonați de către profesori”, se arată în comunicatul IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.