Acasă Eveniment Bărbat de 46 de ani, a dat foc locuinței mamei sale, din...

Bărbat de 46 de ani, a dat foc locuinței mamei sale, din comuna Schitu, în urma unor discuții contradictorii cu aceasta

411

La data de 28 ianuarie 2024, în jurul orei 10:00, IPJ Olt a fost sesizat, cu privire la faptul că la o locuință din comuna Schitu a izbucnit un incendiu. La fața locului au ajuns polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 8 Perieți, aceștia stabilind faptul că un bărbat de 46 de ani, din Slatina, pe fondul unor discuții contradictorii cu mama sa, ar fi încendiat locuința acesteia din Schitu. Nu au existat victime omenești, fiind produse doar pagube materiale.
În urma probatoriului administrat, la data de 28 ianuarie, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, pe numele bărbatului a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore. Luni, 29 ianuarie, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Slatina, care a admis propunerea parchetului și a dispus măsura arestării preventive față de bărbat, pentru 30 de zile.

„La data de 28 ianuarie 2024, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 8 Perieți, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, au reținut un bărbat cercetat pentru distrugere. În fapt, la data de 28 ianuarie 2024, în jurul orei 10:00, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că la o locuință din comuna Schitu a izbucnit un incendiu. La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 8 Perieți. Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat de 46 de ani, din municipiul Slatina, pe fondul unor discuții contradictorii cu mama sa, ar fi încendiat locuința acesteia din comuna Schitu. În urma evenimentului, nu au existat victime omenești, fiind produse doar pagube materiale. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, cercetările fiind continuate în vederea documentării activității infracționale și dispunerii măsurilor legale. În urma probatoriului administrat, la data de 28 ianuarie 2024, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, pe numele bărbatului a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt. Ulterior, în cursul zilei de 29 ianuarie 2024, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Slatina, care a admis propunerea parchetului și a dispus măsura arestării preventive față de bărbat, pentru 30 de zile. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de pocedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.