Acasă Actualitate Siminica Mirea: Creșterea rezilienței energetice a României. Încasarea unui avans de 290...

Siminica Mirea: Creșterea rezilienței energetice a României. Încasarea unui avans de 290 de milioane de euro din RePowerEU

53

Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene, anunță încasarea avansului de 290 de milioane de euro dintr-un total de 1,4 miliarde de euro. Fondurile au fost alocate prin RePowerEU din PNRR, iar scopul acestora este creșterea rezilienței energetice a țării. Ministrul PSD, Adrian Câciu, anunță un program dedicat instalării de panouri fotovoltaice, baterii de stocare și termoizolație adecvată, care va debuta efectiv în aprilie, beneficiind deja de o alocare de 60.000 de gospodării. Proiectele sunt: Vouchere de 72.500 de lei pentru renovarea energetică a locuințelor, vouchere de 25.000 de lei pentru sisteme fotovoltaice, panouri solare flotante pe canalele de irigație, renovarea energetică a clădirilor publice, utilizarea terenurilor neproductive pentru producție de energie verde, formare profesională în domeniul energiei verzi, modernizarea și digitalizarea rețelei Transelectrica.

„Avans de 290 de milioane de euro din RePowerEU pentru România! Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene, sub conducerea PSD, anunță încasarea unui avans de 290 de milioane de euro din totalul de 1,4 miliarde de euro alocate prin componenta RePowerEU din PNRR, având ca scop creșterea rezilienței energetice a României. Ministrul PSD, Adrian Câciu, a declarat faptul că se lucrează intens la programe care să absorbă eficient acești bani, cu un accent deosebit pe eficiențan energetică. Un program dedicat instalării de panouri fotovoltaice, baterii de stocare și termoizolație adecvată va debuta efectiv în aprilie, beneficiind deja de o alocare de 60.000 de gospodării.
Proiectele finanțate prin RePowerEU sunt:
– Vouchere de 72.500 de lei pentru renovarea energetică a locuințelor
– Vouchere de 25.000 de lei pentru sisteme fotovoltaice
– Panouri solare flotante pe canalele de irigație
– Renovarea energetică a clădirilor publice
– Utilizarea terenurilor neproductive pentru producție de energie verde
– Formare profesională în domeniul energiei verzi
– Modernizarea și digitalizarea rețelei Transelectrica
Programul dedicat populației va fi lansat oficial în aprilie, reprezentând o investiție semnificativă pentru eficiența energetică și promovarea surselor regenerabile. Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene anunță, totodată, că în acest an vor fi lansate programe în beneficiul populației în valoare totală de 700 de milioane de euro”
, se arată în postarea senatorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.