Acasă Actualitate Stop ajutoarelor sociale cu iz electoral – mesajul deputatului Gigel Știrbu la...

Stop ajutoarelor sociale cu iz electoral – mesajul deputatului Gigel Știrbu la început de an

96

În prima conferință de presă organizată anul acesta, deputatul liberal Gigel Știrbu a adus în atenția opiniei publice ajutoarele oferite de stat, prin care se creează un segment de populație activă în anumite localități din mediul rural, din județul Olt, unde prin diverse ajutoare financiare acordate persoanelor vulnerabile, oamenii sunt constrânși să voteze într-o anumită direcție.
Deputatul liberal susține că 20% din populația activă din județ beneficiază de ajutor social sub diverse forme. „A devenit o practică a unor primari de a încuraja acest fenomen”. Pentru o transparență față de aceste practici, alesul oltean spune că va sesiza instituțiile competente, cu adevărat interesate să elucideze această stare de fapt. Spre exemplu, potrivit sursei, la Brastavățu sunt 300 de persoane beneficiare de venit minim garantat, 400 de persoane cu gradul I și II de handicap, unii dintre aceștia mai au și însoțitori. La Ștefan cel Mare, din 1509 locuitori, 115 persoane au venitul minim garantat, iar 232 sunt încadrate în gradele de handicap I și II. O situație similară este la Osica de Sus, dar și la Sprâncenata, unde din 2167 de locuitori, aproximativ 300 se regăsesc într-o formă sau alta de susținere asistată prin intermediul bugetului local.
Știrbu consideră că avem o masă electorală șantajabilă la alegeri, unde acești oameni sunt condiționați să susțină prin vot, primarul localității. „Unii edili folosesc banii publici pentru cumpărarea de voturi”. Situația prezentată va fi analizată, pentru că subiectivitatea folosită poate deturna interesul legitim al opiniei democratice pe care oamenii nu o pot avea în ziua votului.
Mai mult, aceste situații generează un concurs nefericit de împrejurări prin care se uzează de vulnerabilitatea unor semeni aflați în stare de vulnerabilitate.
Tot cu ocazia acestei conferințe de presă, deputatul Gigel Știrbu, actualmente președinte interimar al PNL Olt, a precizat că alegerile pentru conducerea organizației de la Olt vor avea loc vineri, 2 februarie 2024, pentru prima oară în istoria liberalismului de la Olt, acestea nu vor avea loc la Slatina, ci la Caracal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.