Peste 400 de pompieri olteni au asigurat intervenția în situații de urgență în perioada 30.12.2023-02.01.2024

38

Peste 400 de pompieri olteni au asigurat intervenția în situații de urgență în perioada 30.12.2023-02.01.2024. Inspectorii de prevenire din cadrul ISU Olt, au desfășurat 12 acțiuni de îndrumare și control la unități de alimentație publică din județul Olt. În urma controalelor desfășurate, au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 329.500 de lei. În perioada minivacanței de Revelion, pompierii militari din cadrul ISU „Matei Basarab”, au intervenit cu forțele și mijloacele la 69 de solicitări.

„În perioada 30.12.2023-02.01.2024, peste 400 de pompieri olteni s-au aflat în dispozitiv pentru asigurarea intervenției în situații de urgență la nivelul județului Olt. Salvatorii au fost pregătiți să acționeze cu mijloacele tehnice de intervenție din dotare pentru stingerea incendiilor, acordarea primului ajutor medical de urgență și salvarea persoanelor din medii ostile vieții. Pentru siguranța cetățenilor care au ales să petreacă noaptea de Revelion în spațiile cu aglomerări de persoane, în ultimele zile din 2023, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Olt, au desfășurat 12 acțiuni de îndrumare și control la unități de alimentație publică din județul Olt. În urma controalelor desfășurate pentru neregulile de la legislația în domeniul securității la incendiu, au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 329.500 de lei.
În perioada minivacanței de Revelion, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt au intervenit cu forțele și mijloacele la 69 de solicitări. Cea mai mare pondere a fost reprezentată de misiunile pentru acordarea asistenței medicale de urgență, de către echipajele SMURD Olt, dar s-au înregistrat și nouă incendii, cinci dintre acestea fiind de vegetație uscată. În noaptea de Revelion, pompierii Detașamentului Slatina, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, au asigurat măsurile de prevenire a situațiilor de urgență la spectacolul în aer liber desfășurat în Parcul Tineretului.
Recomandăm cetățenilor să respecte toate măsurile de prevenire, iar informații privind modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență fiipregătit.ro și prin intermediul aplicației de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit pentru terminalele mobile”,
a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.