Acasă Actualitate Reconfigurarea intersecției DJ 542 cu DN VO 6G de pe Centura Caracalului

Reconfigurarea intersecției DJ 542 cu DN VO 6G de pe Centura Caracalului

51

Intersecția dintre DJ 542 cu DN VO 6G, de pe Centura Caracalului, unde numărul de accidente este în continuă creștere, unele dintre acestea soldate cu pierderi de vieți omenești, are nevoie de o reconfigurare. În acest sens, deputatul Adrian Chesnoiu, în cadrul vizitei ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, i-a pus în vedere acestuia necesitatea de a reconfigura zona prin amenajarea unui sens giratoriu.
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, au dat asigurări că sensul giratoriu de pe DN VO 6G de la km 6+600 intersectie cu DJ542 are finanțare și se află în proiectare la Serviciul Proiectare DRDP Craiova. Astfel, o variantă provizorie a sensului giratoriu va fi asigurată din primele luni ale anului 2024.

„Orice viață salvată este un succes! Pe Centura Caracalului, în zona intersecției dintre DJ 542 cu DN VO 6G, ne-am confruntat cu un număr tot mai mare de accidente care, din păcate, s-au soldat cu pierderi de vieți omenești.
I-am sesizat acest lucru dlui ministru al Transporturilor Sorin Grindeanu, în cadrul vizitei în orașul nostru, necesitatea de a reconfigura zona prin amenajarea unui sens giratoriu. Și lucrurile s-au mișcat rapid, motiv pentru care vreau să îi mulțumesc lui Sorin și dlui Cristian Pistol – directorul general al CNAIR! Am convingerea că vom reuși sistematizarea zonei pentru a avea fluență în trafic și a reduce semnificativ riscul de producere a unor accidente grave.
În cadrul dezbaterilor pe legea bugetului de stat pentru anul 2024, dl ministru Grindeanu mi-a comunicat că sensul giratoriu de pe DN VO 6G de la km 6+600 intersectie cu DJ542 are finanțarea asigurată și se află în proiectare la Serviciul Proiectare DRDP Craiova.
În primele luni ale anului 2024, vom avea o variantă provizorie a sensului giratoriu.
Ulterior se vor realiza lucrările pentru reconfigurarea intersecției prin amplasarea unui sens giratoriu permanent!
După demersurile pe care le-am făcut pentru reluarea reabilitării DN60, acesta este un alt deziderat pe care suntem pe cale să îl atingem și de care vom beneficia cu toții, cei care circulăm pe centura Caracalului pentru a nu o mai face riscând, ci în siguranță!”
, se arată în postarea de pe pagina de socializare a deputatului Chesnoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.