Acasă Actualitate DEx12, conferință de presă la final de șantier

DEx12, conferință de presă la final de șantier

63

Marți, 19 decembrie 2023, ora 11:30, a avut loc ultima conferință de presă pe tronsonul 3, înainte de darea în folosință, probabil vineri 22 decembrie.
Au participat, premierul Marcel Ciolacu, președintele Senatului, Nicolae Ciucă, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, senatorul Paul Stănescu, președintele CJ Olt, Marius Oprescu, primarul Slatinei, Emil Moț, deputatul Gigel Știrbu, reprezentanți ai constructorului.
În sinteză, cei trei ani de șantier din zonă, produc o investiție finalizată cu șase luni mai devreme.

„Circulația pe încă 31,75 km (Valea Mare-Colonești) din primul drum expres din România (#DEx12) se va deschide în această săptămână!
Tronsonul 3 se va adăuga Tronsonului 2 (deschis în totalitate în vara anului trecut) și astfel se va putea circula, fără întrerupere, pe 71,6 km ai Drumului Expres Craiova – Pitești, între Robănești și Colonești.
Valoarea Tronsonului 3 al DEx12 (finanțat prin POIM) este de 782,45 milioane de lei (fără TVA).
Termenul contractual de finalizare a acestui tronson era vara anului 2024, dar constructorul român a reușit să se mobilizeze foarte bine și să termine lucrările mai devreme.
Același constructor român s-a mai angajat ca, până la sfârșitul anului 2024, să finalizeze lucrările și pe Tronsonul 4 pentru a putea deschide circulația și pe cei 31,82 km dintre Colonești și Pitești.
Îmi doresc ca și asocierea de constructori români și turci, care a preluat lucrările pentru Tronsonul 1, să se mobilizeze la fel de bine pe cei 17,7 km dintre Craiova și Robăneşti, astfel încât, la finalul anului 2024, să putem circula pe toți cei 121,12 km ai Drumului Expres Craiova- Pitești”
, transmite ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

În fotografia de colecție, a luat startul la finalul investiției și primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, cea a cărei contribuție la realizarea acestei investiții este zero. Însă, setea de imagine, funcționează și la trei grade celsius.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.