Acasă Actualitate S-a semnat contractul de finanțare destinat construcției unui hale de prelucrare a...

S-a semnat contractul de finanțare destinat construcției unui hale de prelucrare a lânei în comuna Făgețelul

49

Azi, 18 decembrie, la Ministerul Economiei, compania Eco Partnersheep Insulation SRL, a semnat contractul de finanțare destinat construcției unui hale de prelucrare a lânei în comuna Făgețelul. Hala de producție va avea o suprafață de 12.500 mp, trei linii de spălare lână brută cu o capacitate unitară de 1t/ora/linie. Investiția totală se ridică la peste 182 milioane de lei.

„Astăzi, 18 decembrie 2023, a fost semnat contractul de finanțare înregistrat în cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin HG nr. 959/2022 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind acordarea de granturi pentru investiții destinate industriei prelucrătoare, sesiunea 01.11.2022 – 16.12.2022, între Eco Partnersheep Insulation SRL și ministerul Economiei.
Investiția în valoare de 182.059.200 lei se va realiza în comuna Făgețelul, din județul Olt și va fi destinată construcției unei hale de producție în suprafață de 12.500 mp, a trei linii de spălare lână brută cu o capacitate unitară de 1t/ora/linie, care vor include și următoarele sub-capacități:
– instalații de centrifugare pentru extragerea lanolinei;
– 2 linii de peletizare;
– o stație de reciclare a apei și reintroducere în circuit;
– 2 linii automate de prelucrare și ambalare produse finite;
– capacitate de producere a energiei prin panouri fotovoltaice instalate pe întreaga suprafață a halei.”, se arată în postarea de pe pagina de socializare a Ministerului Economiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.