Acasă Politic Știrbu și De Mezzo, în conferință de presă

Știrbu și De Mezzo, în conferință de presă

246

A doua conferință de presă în mai puțin de o săptămână, la sediul oranizației județene Olt a PNL. Oranizatorii, interimarii de la județ și de la Slatina, deputatul Gigel Știrbu, și prefectul Mario De Mezzo. Cei doi au expus către media locală punctele lor de vedere cu privire la teme de interes local.

Deputatul Gigel Știrbu
Acesta a justificat activitatea sa parlamentară prin acțiunile promovate și rezultat al acestora, inițiative concretizate în diverse faze procedurale. Este vorba despre trei inițiative legistative și anume:
– Lege privind unele măsuri în domeniul salarizării personalului plătit din fonduri publice. Începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi, cuantumul brut al sporurilor pentru condiţii de muncă prevăzute de Legea-cadrul nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, acordat pentru luna anterioară se introduce în salariul de bază, solda de funcţie/salariul de funcţie şi indemnizaţiile de încadrare, în măsura în care personalul ocupă aceeaşi funcţie şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.
– Propunerea Legislativă pentru modificarea şi completarea Legii muzeelor şi a colecţiilor publice nr. 311/2003. Aceasta vine în sprijinul tinerilor și prevede ca toţi copiii şi tinerii cu vârsta de până la 18 ani, să poată beneficia de gratuitate la intrarea muzeelor şi la colecţiile publice de drept public, aflate în subordinea autorităţilor publice locale şi centrale.
– În temeiul art. 92 din Regulamentul Camerei Deputaţilor şi al art. 74 alin. 4 din Constituţia României, republicată, înaintăm proiectul de Lege pentru instituirea anului 2027 – „Anul Ion I. C. Brătianu”. Cu prilejul sărbătoririi „Anului Ion I. C. Brătianu” se organizează evenimente menite să marcheze aspecte cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la decesul marelui om politic.

Mario De Mezzo
Pentru prima oară, la presiunile presei locale, Mario De Mezzo recunoaște că vrea să candideze la funcția de primar al Municipiului Slatina. În contextul dat mai sus, De Mezzo, aflat în precampanie electorală, vine și propune: Alocarea sumei de 2500 lei, ca stimulent financiar pentru familiile care vor aduce pe lume un copil în Slatina. Propunerea sa, așa cum a fost formulată, a fost întâlnită prima oară la vice-primarul de la Balș, Silviu Pendiuc. În ambele situații, cele două propuneri au lacune foarte mari legate de: Domiciliul părinților, sursa bugetară și modalitatea de urmărire a beneficiarului în cazul în care acesta, însoțit de părinți, imediat după naștere, se stabilește în străinătate, ș.a.m.d.

În altă ordine de idei, deputatul Știrbu, spune că vor fi efectuate măsurători sociologice începând cu luna martie pentru stabilirea candidaților liberali la alegerile locale de anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.