Acasă Actualitate Prina a venit în țară. Discret la miezul nopții…

Prina a venit în țară. Discret la miezul nopții…

106
Sursă foto: www.libertatea.ro

Plecat din Italia în seara zilei de 13 decembrie, ajuns în România în dimineața de 14, sub o escortă discretă, Minel Prina, fost primar al Slatinei, a ajuns la Rahova!
La penitenciarul de la marginea capitalei, fostul edil va avea de executat o pedeapsă de patru ani și jumătate de închisoare, pentru fapte penale reținute în exercițiul funcției publice. El se afla în Peninsulă unde se sustrăgea executării pedepsei încercând să profite de faima Italiei care nu extrădează de la sine persoane condamnate în România. Prina a fost administrator public, viceprimar, primar al Slatinei în perioada de influență a lui Darius Vâlcov.

Iată ce declara în dimineața de 14 decembrie 2023 ministrul Justiției, liberalul Alina Gorghiu:
„Doar cine nu vrea să vadă mai poate spune că statul român nu face eforturi incredibile în aducerea fugarilor în țară.
În fiecare zi ne ocupăm de acest subiect, este prioritate de agendă pentru guvern.
Fugarul Minel Florin Prina, fostul primar al Municipiului Slatina a fost adus în țară. În această noapte a ajuns la penitenciarul Rahova.
Era ultimul fugar dintre condamnații în același dosar cu Darius Vâlcov care se sustrăgea de la pedeapsă. El are de executat 4 ani și 6 luni de închisoare.
Și în acest dosar, se face justiție până la capăt!
Mulțumim autorităților din Republica Italiană pentru cooperarea judiciară bună. În anul acesta, circa 100 de fugari au fost aduși numai din această țară.
Statul român se ocupă de combaterea fenomenului fugarilor indiferent de numele lor.
În total, numărul persoanelor ajunse din străinătate în structurile Administrației Naționale a Penitenciarelor anul acesta se apropie de 1000.
Dintre aceștia, peste 700 sunt fugari condamnați de instanțele românești.
O altă categorie, peste 260 de persoane, sunt cetățeni care au comis fapte în străinătate dar au solicitat să execute pedeapsa în țară. Este o dovadă a faptului că în penitenciarele românești sunt condiții preferabile celor din alte țări. Fugarii care invocă condițiile din penitenciare pentru a evita predarea către România vehiculează informații false.
Vom face și în continuare tot ce putem pentru aducerea fugarilor în România.”

Prina a fost adus cu o cursă de linie, pe durata zborului pasagerii cursei nu au realizat misiunea polițiștilor din forțele speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.