Acasă Politic PNL Olt. Prima conferință de presă după aproape 4 ani

PNL Olt. Prima conferință de presă după aproape 4 ani

243

În pofida agresiunii mijloacelor social medial de comunicare în conflictul deschis cu interacțiunea directă, liberalii olteni conduși de data aceasta de deputatul Gigel Știrbu, ca președinte interimar al organizației județene, au organizat, joi 7 decembrie 2023, la sediul din Slatina, o primă conferință de presă după aproape patru ani de neutilizare a acestui mijloc direct de interacțiune cu presa locală. Aflată în proces de reorganizare internă după demisia fostului președinte, dar și după o regăsire doctrinară a unor liberali olteni în aria de cuprindere a PSD, organizația de la Olt reintră în procesul de comunicare activă. Despre situația la zi, obiective pe termen scurt și mediu, declarându-se prin reprezentanții săi la acestă conferință în stare de opozabilitate față de PSD. Reuniunea a avut ca progagoniști pe: Gigel Știrbu, deputat si președinte interimar PNL Olt, Mario De Mezzo, președinte interimar la PNL Slatina, Ionuț Comănescu, consilier local Slatina, Damian Căleală, Viorel Dumitrescu, consilieri județeni PNL. Fiecare dintre cei amintiți mai sus au transmis mesaje legate de zona de competență politică unde activează, insistând pe promovarea valorilor liberale, considerate de aceștia puncte de reper în politica olteană.

Gigel Știrbu
În opinia lui Știrbu, PNL Olt se află întru-un moment T zero, iar partidul își propune să fie un etalon și o platformă deschisă pentru cei care vor să facă bine pentru județul Olt, adresându-se oltenilor de bună credință. Același autor precizează că în ultimele trei săptămâni a început o reorganizare internă a partidului, o reconstrucție a platformei liberale oltene. În declarațiile făcute, deputatul Știrbu spune că nu va gira niciodată un proiect politic unde PNL să fie remorca PSD.

Mario De Mezzo
Din postura de președinte interimar la organizația Slatina, dar și cea de prefect asumat politic în același partid, de Mezzo mulțumește liberalilor din Slatina care vin spre platforma PNL. Cu o legătură administrativă la funcția pe care o deține, De Mezzo contestă un invocat contract de confidențialitate pe care l-ar avea fiecare angajat al Spitalului de Urgență Slatina privind divulgarea unor informații legate de activitatea sa profesională în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, cât și pe un interval de 10 ani de la degrevarea contractuală față de angajator. Va urma, în opinia sa, un control al ITM pentru a stabili cât de legal este acest angajament.

Viorel Dumitrescu și Damian Căleală
Cei doi aleși județeni, primul dintre ei medic, readuc în discuția opiniei publice un proiect inițiat cu ani în urmă prin care Slatina, județul Olt, ar trebui sa aibă un Centru de Radioterapie destinat afecțiunilor oncologice pe care oltenii le tratează în afara județului, acolo unde programările se fac cu întârzieri ce pot afecta diferența dintre o boală necruțătoare și vindecarea acesteia. Ei consideră că investiția poate fi amplasată în incinta SJU, iar costurile sale ar fi undeva la 2,5 milioane euro, surse ce pot fi atrase și din fonduri europene.

Ionuț Comănescu
Ales în Consiliul Local Slatina înca din 2018, opozant consacrat al proiectelor majorității, Ionuț Comănescu aduce în plan local situația demografică negativă la nivel național. În opinia sa, acordarea unui stimulent de 2500 lei la nașterea unui copil poate reprezenta o motivație pentru cei deveniți părinți, un stimulent menit să fie luat în seamă. El spune că există o practică în acest domeniu întâlnită și în alte localități unde se întâlnesc astfel de alocații bugetare.

Vineri, 8 decembrie 2023, potrivit celor declarate de deputatul Știrbu, la Slatina va avea loc o regională a Ligii Aleșilor Locali din PNL SV Oltenia (Olt, Dolj, Gorj, Mehedinți și Vâlcea) unde vor participa peste 600 de aleși locali și o parte din conducerea centrală a partidului, inclusiv președintele Nicolae Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.