Acasă Politic PNL nu susține impozitarea progresivă a pensiilor private

PNL nu susține impozitarea progresivă a pensiilor private

22

Partidul Naţional Liberal susține și promoveaza pilonu 2, și dreptul românilor la o pensie care să le asigure un trai decent. Orice modificare legislativă care va afecta acest sistem de pensii private, nu va fi sprijinită de național liberali. Pensiile private, în actualul Cod Fiscal, sunt asimilate pensiilor de serviciu și riscă să fie impozitate cu cote de 15% și 20%, față de 10% cât sunt în prezent, este o ambiguitate care trebuie corectată de urgență deoarece poate afecta peste 8 milioane de cetățeni.

Noi, liberalii, am fost întotdeauna promotorii sistemului de pensii private și nu vom sprijini niciodată o modificare legislativă care să afecteze acest sistem.
Partidul Naţional Liberal a promovat și susținut întotdeauna necesitatea pilonului 2 și dreptul românilor la o pensie care să le asigure un trai decent. În continuare, vom fi garanții respectării acestui principiu.
Ambiguitatea din Codul Fiscal prin care pensiile private sunt asimilate pensiilor de serviciu și riscă să fie impozitate cu cote de 15% și 20% (față de 10% cât sunt în prezent) trebuie corectată de urgență. Nu putem admite o astfel de eroare, care poate afecta economiile a 8,1 milioane de români.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.