Azi, 2 decembrie, a avut loc o explozie la o centrală termică a unei locuințe din comuna Osica de Sus. În urma exploziei, mai multe elemente ale locuinței s-au prăbușit, două persoane fiind prinse sub dărâmături. O femeie în vârstă de 62 de ani a decedat, iar bărbatul în vârstă de 72 de ani, a fost scos conștient de sub dărâmături și preluat de echipajele medicale.

UPDATE: În jurul orei 14:00, a decedat și bărbatul de 72 de ani, la unitatea spitalicească, anunță purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

„Explozie centrală termică, care nu a fost urmată de incendiu, în comuna Osica de Sus, cu prăbușirea mai multor elemente ale locuinței. Echipajele ISU Olt acționează cu două containere de căutare-salvare, o autospecială de stingere, un echipaj SMURD și două autospeciale pentru primă intervenție. De asemenea, la locul evenimentului acționează și trei echipaje de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt.

Au fost identificate două persoane surprinse sub dărâmături, o femeie, în vârstă 62 de ani, decedată și un bărbat, în vârstă de 72 de ani, conștient, surprins parțial, la nivelul membrelor inferioare.

A fost extras și bărbatul, conștient și a fost preluat de echipajele medicale”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Echipajele prezente la locul evenimentului acționează pentru îndepărtarea elementelor de construcție. Până în acest moment au fost evacuate două butelii cu gaz metan. La locul evenimentului acționează și o autospecială pentru cercetare CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic, Nuclear). Bărbatul rănit în urma exploziei a fost transportat la CPU Caracal, conștient, politraumatizat.

Pentru a evita producerea unor evenimente tragice, reamintim măsurile de prevenire la mijloacele de încălzit locale sau centrale care folosesc combustibil gazos:

– montarea centralelor se va efectua numai de către personal autorizat;

– verificarea etanşeităţii conductelor de alimentare cu combustibil gazos;

– folosirea regulatoarelor de presiune în perfectă stare de funcţionare;

– suspendarea utilizării centralelor termice la apariţia avariilor sau a oricăror defecţiuni şi solicitarea intervenţiei persoanelor autorizate pentru înlăturarea deficienţelor apărute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.