Acasă Politic O inițiativă a deputatului Știrbu. Ședințele comune ale Parlamentului vor începe cu...

O inițiativă a deputatului Știrbu. Ședințele comune ale Parlamentului vor începe cu Imnul Național

41

În ședința comună a Parlamentui, din data de 28 noiembrie 2023, a fost votată inițiativa deputatului de olt, Gigel Știrbu, de „modificare a Regulamentului activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, prin care se stipulează că la deschiderea şedinţelor comune ale celor două Camere, se intonează imnul naţional al României”.

În motivarea propunerii, alesul oltean arată că, „Imnul de stat alături de drapel, Ziua Naţională, stema şi sigiliul statului, reprezintă ceea ce numim simbolurile naţionale conform Constituţiei României.”

„Consider extrem de important ca prin hotărârea votată azi că este necesară intonarea imnului national al României la începutul fiecărei ședințe de plen comun, și nu doar la deschiderea fiecărei sesiuni parlamentare, pentru o mai bună promovare a simbolurilor naţionale.

Imnul nostru, „Deşteaptă-te, române!”, reprezintă un catalizator al coeziunii naţionale şi sociale, iar prin spiritul mobilizator şi energia transmise, devine suma eforturilor depuse pentru atingerea obiectivelor majore ale ţării noastre, de a construi o Românie puternică şi prosperă în Europa şi în lume. Suntem obligați să onorăm acest simbol naţional, cinstind astfel memoria celor care au contribuit la consolidarea statului român.
Imnul de stat este unul mobilizator care i-a motivat și unit pe români în momente cruciale ale istoriei și intonarea sa constituie întotdeauna un moment solemn şi un motiv de mândrie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.