Acasă Actualitate „Legea laptelui și produselor lactate”, proiect susținut de către deputatul Chesnoiu

„Legea laptelui și produselor lactate”, proiect susținut de către deputatul Chesnoiu

25

A trecut un an de când „Legea laptelui și produselor lactate” a intrat în vigoare, proiect susținut încă din prima zi de mandat a deputatul Adrian Chesnoiu. Legea este una corectă și responsabilă, care protejează românii de marketingul înșelător, prin interzicerea folosirii denumirilor „Lapte” sau „Produse lactate” pe eticheta produselor care nu conțin lapte.

„Produsele pe bază de lapte cu adaos de alte grăsimi și/sau proteine, de astăzi, se comercializează într-un spațiu de prezentare și vânzare bine delimitat, pe rafturi separate față de laptele și produsele lactate autentice. Prevederile se aplică și în cazul produselor de patiserie, de pizzerie, de fast-food și de cofetărie și al produselor culinare din alimentația publică la prepararea cărora se utilizează produse pe bază de lapte cu adaos de grăsimi și/sau proteine, altele decât cele lactate”.

Pe pagina sa de socializare, deputatul transmite următoarele: „Acum un an, în noiembrie, a intrat în vigoare „Legea laptelui și produselor lactate”, un proiect pe care l-am susținut încă din prima zi de parlamentar, pentru protejarea cetățenilor și recunoașterea muncii procesatorilor români!
Într-o singură lună, un român consumă peste 5 litri de lapte, peste 1,6 kg de brânzeturi și smântână, la care se adaugă și alte lactate, potrivit unor studii.
Conform statisticilor oficiale ale INS, producţia de lapte colectat de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile industriale procesatoare a crescut în anul 2022 faţă de anul 2021.
Reglementarea modului în care se comercializează laptele și produsele lactate s-a dovedit a fi o necessitate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.