Acasă Actualitate 200 de kilograme de articole pirotehnice, găsite de polițiști la locuința unui...

200 de kilograme de articole pirotehnice, găsite de polițiști la locuința unui bărbat de 36 de ani din Slatina

54

Un bărbat de 36 de ani, din municipiul București, avea la o locuință din Slatina, articole pirothenice în greutate de peste 200 de kilograme, mai exact 2.276 de obiecte, acestea fiind confiscate de către oamenii legii.
Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept”.

„La data de 21 noiembrie 2023, polițiștii Biroului Arme, Explozivi şi Substanțe Periculoase, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au continuat activitățile specifice în baza planului de acțiune „PIROTEHNIC”, pentru identificarea și sancționarea persoanelor fizice și juridice care nu respectă prevederile Legii nr. 126/1995, republicată cu modificările și completările ulterioare, privind regimul materiilor explozive.
În cadrul activităților, polițiștii au identificat un bărbat de 36 de ani, din municipiul București, care ar fi deținut și ar fi oferit spre comercializare, fără drept, pe un grup de socializare, articole cu conținut pirotehnic.
În urma activităților investigativ-operative, polițiștii au stabilit faptul că, la o locuință din municipiul Slatina, bărbatul deținea 2.276 de obiecte de distracție cu conținut pirotehnic.
Întreaga cantitate, în greutate de peste 200 de kilograme, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.
În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept”.
De la punerea în aplicare a planului și până în prezent, pentru nerespectarea legislaţiei privind regimul materiilor explozive, polițiștii au constatat 5 infracțiuni și au confiscat, în vederea continuări cerceătărilor, peste 300 de kilograme de articole cu conținut pirotehnic.
Inspectoratul de Poliție Județean Olt reamintește cetățenilor că orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă”, transmite IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.