Acasă Politic Paul Stănescu: „În 2024, pensiile se vor majora de două ori”

Paul Stănescu: „În 2024, pensiile se vor majora de două ori”

44

Încă de la începutul anului următor, din ianuarie 2024, pensiile se vor majora, urmând ca în septembrie, să fie majorate din nou, astfel, inechitățile existente în prezent, vor fi eliminate. Cei dezavantajați, vor intra în normalitate, din 2024, când decența și bunul-simț, vor deveni normalitate.

„PSD și-a asumat majorarea pensiilor și s-a ținut de cuvânt o dată în plus. Mă bucur că am reușit să convingem și partenerii de coaliție să mergem mai departe în Parlament cu legea pensiilor, pentru că acest acord reprezintă o decizie corectă și de bun-simț. Este drumul normal spre decență, spre o Românie mai echitabilă.

Rațiunea, dialogul politic civilizat și așezat, dar mai ales respectul față de cei care au muncit și au plătit taxe pentru această țară, au avut câștig de cauză și de această dată, în fața trăncănelii politice inutile și isterice.

Chiar dacă nu avem nevoie de niciun sprijin politic suplimentar pentru a adopta proiectul legislativ, cred că este o obligație morală și a celorlalți să spună ”DA” unei legi care majorează pensiile de două ori în anul 2024. În caz contrar, să explice chiar propriilor familii de ce sunt împotriva intereselor legitime ale părinților și bunicilor lor.

Așteptăm de la AUR și USR să lase ipocrizia la o parte. Altfel, vorbim de demagogie și de rea-voință, când găsesc tot felul de pretexte și susțin că nu pot fi crescute pensiile, pentru că nu există bani.
Principiul PSD este unul simplu și clar: trebuie să dăm mai mult celor cu venituri mici.

Această lege a pensiilor este una corectă și va elimina nedreptățile care încă persistă în prezent. Din ianuarie 2024, toate pensiile vor crește, apoi din septembrie se vor mări din nou, dar diferențiat: mai mult pentru cei dezavantajați, mai puțin pentru ceilalți.”, transmite Paul Stănescu, Secretarul general al PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.