Acasă Actualitate Proiect al Partidul Național Liberal. Pentru Oameni

Proiect al Partidul Național Liberal. Pentru Oameni

10

In epoca tehnologiilor avansate şi a instrumentelor inteligente, operaţiunile online sunt facile, cresc confortul cetăţenilor si de asemenea, timpul econimisit este unul însemnat. Astfel, toate actele de stare civilă emise în ultima sută de ani vor fi disponibile online, la îndemâna celor interesaţi, prin simpla apăsare a câtorva click-uri, aceştia nu vor mai fi nevoiţi să meargă personal la ghişee. Pagina de socializare a Partidul Național Liberal Olt, transmite următoarele: „Toate actele de stare civilă emise în ultima sută de ani vor fi disponibile online. Astfel, românii nu vor mai face drumuri inutile între ghișee și nu vor mai aștepta perioade lungi de timp până când instituțiile statului plimbă hârtii între ele. Această soluție informatică este utilă mai ales românilor din diaspora, care nu vor mai pierde timp și bani pentru a călători până în țară, doar pentru a obține un document vechi. Îl vor putea obține instantaneu, online.
Sistemul Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă este un proiect aproape finalizat de Ministerul Afacerilor Interne, condus de ministrul liberal Cătălin Predoiu. Arhiva electronică va conține 68,5 milioane de acte de stare civilă (certificate de naștere, căsătorie, divorț și deces), emise începând cu 1921. Lucrarea a costat 185 milioane lei, dintre care 156 milioane lei sunt fonduri europene nerambursabile.

Acesta este doar unul dintre proiectele ministerului pentru digitalizarea serviciilor publice, care pot fi accesate prin hub-ul MAI la adresa https://hub.mai.gov.ro/”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.