Acasă Actualitate Universitarul Dragoș-Paul Aligică, propus cetăţean de onoare la Corabia

Universitarul Dragoș-Paul Aligică, propus cetăţean de onoare la Corabia

51

În general, titlul de cetăţean de onoare, a căzut pe alocuri în derizoriu. Pe listă, propuşi şi votaţi fotbalişti, cântăreţi, oameni de afaceri, mai mult sau mai puţin oneşti. Consiliul local Corabia, îşi propune să facă excepţie de la regula nescrisă. Ca propunere pentru titlul de cetăţean de onoare al oraşului Corabia, se află profesorul Dragoș-Paul Aligică, o somitate a lumii academice. Motivaţia este dată de CV-ul impresionant al universitarului originar din oraşul de la Dunăre. În motivaţia viitorului proiect de hotărâre, traseul profesional al lui Dragoș-Paul Aligică, este dovada de succes a unui om deosebit.

„Ne face o deosebită plăcere să anunțăm că Adunarea Generală a Academiei Române a decis, prin vot secret, alegerea concetățeanului nostru profesorul Dragoș-Paul Aligică ca Membru Corespondent al Academiei Române!
La începutul lunii mai 2023, prof. univ. dr. Dragoș Paul Aligică, cadru didactic al Facultății de Administrație și Afaceri și al Școlii Interdisciplinare de Studii Doctorale (ISDS) din cadrul Universității din București, a fost ales membru în Academia Europaea (The Academy of Europe), for științific internațional prestigios și organizație paneuropeană, care cuprinde toate domeniile de cercetare academică, de la științele umaniste și sociale la cele naturale. În cadrul Academiei, profesorul Aligică va fi asociat secțiunilor „Guvernare, instituții și politici” și „Schimbare socială și gândire socială”.
Profesorul Aligică este doctor în Sociologie al Universității din București, doctor abilitat în Științe Administrative al Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, doctor în Economie al Academiei de Studii Economice din București. De asemenea, deține un masterat în Filosofie politică și un doctorat în Științe Politice la Indiana University Bloomington, unde a studiat cu Vincent Ostrom și Elinor Ostrom, prima femeie care a primit un Premiu Nobel pentru Economie. Prof. univ. dr. Dragoș Paul Aligică predă la Universitatea din București cursuri de Sisteme Economice Comparate și Gestionarea Instituțională a Riscului Social în cadrul Facultății de Administrație și Afaceri, unde este și Profesor KPMG de Guvernanță.
Totodată, este profesor de Gândire și Filosofie Economică în cadrul programului de masterat Philosophy, Politics and Economics al Facultății de Filosofie a UB și profesor de Analiză Instituțională în cadrul programului Social-Ecological Systems and Natural Resources Interdisciplinary Research and Training Group al Școlii Interdisciplinare de Studii Doctorale (ISDS) a Universității din București.
În plus, față de afilierea sa principală de la Universitatea din București, profesorul Aligică este Senior Research Fellow la F. A. Hayek Program for Advanced Study in Philosophy, Politics and Economics al Mercatus Center din cadrul George Mason University; Senior Research Fellow la Ostrom Workshop in Political Theory and Policy Analysis din cadrul Indiana University Bloomington; precum și co-director al Modus Vivendi, Polycentrism, and Institutional Diversity Project la Center for Governance and Markets din cadrul University of Pittsburgh.
Pe lângă activitatea sa academică, prof. univ. dr. Dragoș Paul Aligică are o vastă experiență practică, formată în relații de consultanță și colaborare cu organizații precum Banca Mondială, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, entități și programe ale Uniunii Europene și Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională. Corăbianul Dragoș-Paul Aligică va fi propus pentru conferirea titlului de cetățean de onoare al orașului Corabia.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.