Acasă Actualitate „Școala altfel”, de ținut minte, la Consiliul Județean Olt!

„Școala altfel”, de ținut minte, la Consiliul Județean Olt!

77

Peste 50 elevi de la Liceul Teoretic „NicolaeTitulescu” Slatina, au avut ocazia să viziteze biroul președintelui CJ Olt, Marius Oprescu. Această vizită, s-a desfășurat în cadrul programului „Școala altfel”.

Elevii au avut ocazia să adreseze întrebari și să afle despre rolul Consiliului Județean Olt în comunitate. De asemenea, președintele CJ Olt, le-a povestit elevilor, parcusul său în politică, îndemnându-i pe aceștia, la muncă și perseverență. „Am făcut liceul la Piatra Olt, nu am fost slătinean get-beget, dar munca și perseverența și-au spus cuvântul. Acum, în general, tinerii nu mai au răbdare; intră într-o treabă, li se pare că nu obțin ce vor imediat, și pleacă. Dacă ți-ai propus un țel, să ții de el. Să știți că nu e greu de ajuns. Oamenii care conduc județul Olt în momentul de față au început prin a intra în politică și au reușit. Primarul Slatinei, Emil Moț, a intrat de foarte tânăr în politică, el e mai mic decât mine cu doi ani. În momentul de față Slatina are un viceprimar care are 35 de ani, pe Alex Berechet. Deci se poate”, a declarat Marius Oprescu.

De asemenea, elevii au petrecut timp în Sala de Ședințe ”Europa” a CJ Olt, unde s-a vorbit despre importanța instituției, despre consilierii județeni aleși și comisiile de specialitate. Cu precădere, s-a discutat despre proiectele de dezvoltare, care ajută la construirea unui viitor mai bun pentru județul Olt.

Aceștia au avut șansa să propună proiecte de hotărâre pe subiecte ce țin cont de interesele și necesitățile lor, activitatea în cauză, ajutându-i să-și exprime ideile și să înțeleagă mai bine procesul decizional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.