Acasă Actualitate Deputatul Ştirbu, iniţiativă pentru acces gratuit în muzee

Deputatul Ştirbu, iniţiativă pentru acces gratuit în muzee

31

Actualmente deputat în Parlamentul României, fost preşedinte al Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor, fost ministru al Culturii, Gigel Ştirbu, vine cu o iniţiativă legislativă inedită, dedicată tinerei generaţii. Propunerea sa vizează fenomenul cultural.

Iată acţiunea deputatului promovată, miercuri, 25 octombrie 2023: „Am depus astăzi o inițiativă legislativă care completează Legea muzeelor şi a colecţiilor publice nr. 311/2003, în sensul modificării articolului nr. 24, introducându-se un nou alineat care prevede ca toți copiii și tinerii cu vârsta de până la 18 ani, să poată beneficia de gratuitate la intrarea muzeelor și la colecțiile publice de drept public, aflate în subordinea autorităților publice locale și centrale. Există mai multe motive solide pentru care tinerii ar trebui să aibă gratuitate în aceste instituții de cultură. Muzeele reprezintă instituții culturale și educative care oferă oportunități excelente pentru învățare. Accesul gratuit la muzee ar încuraja tinerii să exploreze lumea artei, istoriei, științei și culturii. Această experiență poate stimula curiozitatea și învățarea continuă. Muzeele sunt păstrătoare ale culturii și patrimoniului național și global. Tinerii ar trebui să aibă acces la aceste resurse pentru a înțelege și aprecia moștenirea culturală a societății lor și a altor culturi.Vă voi ține la curent cu dezbaterile din Parlament asupra acestei inițiative.”

Rămâne de văzut dacă acest proiect va deveni lege în forma propusă de deputatul oltean şi dacă cei tineri vor renunţa la mijloacele electronice de socializare pentru a face o vizită la muzeu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.