Acasă Politic Paul Stănescu, semnatar al legii privind interzicerea cărnii sintetice în România

Paul Stănescu, semnatar al legii privind interzicerea cărnii sintetice în România

50

Propunerea legislativă, în ceea ce priveşte comercializarea cărnii şi a produselor din carne, este iniţiată de către senatorul PSD, Paul Stănescu, împreună cu alţi colegi din partid. Aceasta are în vedere denumirea produselor, prezentarea, etichetarea şi comercializarea acestora, urmărind în principal sănătatea populaţiei şi satisfacerea clienţilor.
Produsele din carne, vor cuprinte obligatoriu procentul de carne, iar inscripţionarea pe eticheta cărnii şi a produselor din carne a sintagmei „Produs românesc”, putându-se face doar în cazul în care aceasta provine 100% din fermele din România. De asemenea, „eticheta va cuprinde codul QR cât şi preţul de achiziţie al produselor atât din piaţa internă, cât şi din piaţa externă”, cum se arată în propunere.
Carnea sintetică, obţinută în laborator din celulele de la animale, este interzisă pe piaţa internă. Sancţiunile prevăzute pentru nerespectarea prevederilor sunt cuprinse între 20.000 şi 150.000 lei, precum şi în anumite cazuri la interzicerea desfăşurării activităţii pentru operatorul economic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.