Acasă Politic Liviu Voiculescu a demisionat din fruntea PNL Olt

Liviu Voiculescu a demisionat din fruntea PNL Olt

170

Informaţia a început să circule din dimineaţa zilei de luni, 23 octombrie 2023. Confirmarea a făcut-o chiar titularul, pe pagina sa de socializare, după ora 13.
Decizia vine, urmare a unor politici publice făcute de Voiculescu de pe poziţia de preşedinte al PNL Olt. Ales senator in 2020, Voiculescu, i-as succedat în funcţie lui Costel Moisescu, după disparţia prematură a acestuia dintre noi. Vara lui 2023, a creat un cumul de factori care au generat gestul acestuia. Iată cum justifică autorul actul său depus la sediul central al PNL.

„Să crezi în valorile unui partid politic este o pasiune.
Să-i urmezi calea și să militezi pentru principiile sale este o ambiție asumată.
Să fii liderul unor oameni cu aceeași credință ca tine este o onoare și un privilegiu.
Să ai curajul să faci un pas înapoi pentru a apăra interesele partidului și ale oamenilor săi este o responsabilitate. Și o obligație în același timp.
Eu am pornit pe calea liberală din pasiune, am promovat politica liberală din credință în ideile, principiile și valorile sale și, ulterior, mi-am asumat rolul de lider cu recunoștință pentru încrederea care mi s-a acordat și cu responsabilitate. Astăzi, însă, a venit timpul să fac, cu aceeași responsabilitate și obligație, un pas înapoi. Îl fac cu regretul lucrului neîmplinit, însă cu convingerea că este singurul act care poate redresa stabilitatea, unitatea și determinarea unei echipe de valoare.
Nu este o noutate pentru nimeni faptul că, în ultima perioadă și independent de voința și faptele mele, filiala județeană a PNL a fost tranzitată de evenimente care i-au știrbit imaginea și i-au clătinat stabilitatea. Evenimente care au indus în interiorul filialei o stare de tensiune alarmantă ce amenință să treneze timp îndelungat.
PNL Olt nu are nevoie de acest lucru!
PNL Olt trebuie să demonstreze că a rămas aceeași filială de frunte a partidului!
PNL Olt trebuie să meargă mai departe și să înfrunte anul electoral care se apropie cu o echipă unită și puternică, concentrată nu pe tensiuni interne, ci pe obținerea unor rezultate performante!
Iar dacă demisia mea din funcția de președinte al filialei Olt a PNL este condiția sine qua non pentru ca lucrurile să se reașeze pe un făgaș politic detensionat în interiorul echipei, fac astăzi acest pas înapoi cu bunăvoie. Este un act de responsabilitate pe care mi-l asum și pe care îl închin colegilor liberali alături de care am muncit și am obținut performanțe de-a lungul timpului.
Sunt o mulțime de lucruri pentru care vă mulțumesc: pentru că am fost împreună, pentru că am luptat împreună, pentru că mi-ați oferit umărul vostru, pentru m-ați făcut parte din echipă, pentru că m-ați mandatat cu atât de multă încredere, pentru că, PÂNĂ LA UN MOMENT DAT, am fost unul pentru toți și toți pentru unul…. Pentru toate astea și pentru multe altele vă mulțumesc și vă doresc mult succes în continuare!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.