Acasă Actualitate Închis de Emil Boc, redeschis de cei de azi. Ambulatoriu SJU, la...

Închis de Emil Boc, redeschis de cei de azi. Ambulatoriu SJU, la Drăgăneşti-Olt

57

În urmă cu mai bine de un deceniu, în timpul guvernării PDL-iste, în mandatul de prim-ministrul al lui Emil Boc, avea loc reforma sanitară. Pe motive de eficienţă economică, o parte din micile spitale oraşeneşti, erau închise. Nu mai conta că oamenii nu mai aveau unde să se trateze, iar distanţele de celelalte unităţi spitaliceşti din reţeaua publică, erau greu de parcurs. În numele econimiei, în vremea când statul restituia sute de milioane de euro prin ANRP moştenitorilor controversaţi ai unor proprietăţi ce au făcut litigiul unor acţiuni în justiţia comandată. Se întampla asta şi la Drăgăneşti-Olt.

De luni, 16 octombrie 2023, la Drăgăneşti-Olt, se redeschide un serviciu de sănătate publică, un ambulatoriu al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

Spitalul Județean de Urgență Slatina își extinde activitatea și își propune să ofere servicii medicale de specialitate locuitorilor din orașul Drăgănești-Olt și din comunele limitrofe orașului. Anunțăm astfel că, începând de luni, 16 octombrie 2023, se deschide Ambulatoriul integrat Spitalului Județean de Urgență Slatina din orașul Drăgănești-Olt, Strada Căpitan Drăgănescu nr.3, cu următoarele cabinete: Cabinet Neurologie, Cabinet Medicină Internă, Cabinet Pediatrie, Cabinet Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice.
De asemenea, în cadrul ambulatoriului va funcționa și un Punct de recoltare probe biologice.
Se arată în comunicatul de presă, remis în dimineaţa zilei de luni, 16 octombrie 2023:
Cabinetele vor funcționa conform programului:
Luni:
– Cabinet Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, între orele 10,00-13,00
– Cabinet Neurologie, între orele 15,00-18,00
Miercuri:
– Cabinet Medicină Internă, între orele 10,00-13,00
– Cabinet Pediatrie, între orele 10,00-13,00.
Recoltări probe biologice: Marți și Joi între orele 8,00-9,30.
Programări: zilnic între orele 13,00-15,00 la numărul de telefon 0349/409946 sau la sediul din Drăgănești-Olt, Strada Căpitan Drăgănescu nr.3.
Programul poate suferi modificări, în funcție de adresabilitate.”

Pe acest subiect, managerul SJU Slatina, Angela Nicolae, precizează: „Pacienții beneficiază de consultații de specialitate, proceduri și investigații, pe baza biletului de trimitere emis de medicul de familie, cardul de sănătate/adeverința de asigurat și actul de identitate.
Deschiderea Ambulatoriului este posibilă grație Consiliului Județean Olt, care a luat decizia de a face ample lucrări de modernizare și dotare, identificând nevoia reală de servicii medicale de specialitate a cetățenilor din orașul Drăgănești-Olt și localitățile limitrofe.
Accesul la îngrijiri medicale locale, diagnosticare și tratament precoce, prevenirea bolilor și creșterea calității vieții sunt princiipiile care au stat la baza acestei decizii importante pentru comunitatea locală.
Alături de Consiliul Județean Olt depunem toate eforturile să creștem constant calitatea serviciilor medicale și să dezvoltăm condiții optime pentru pacienți și pentru corpul medical, care își desfășoară activitatea în unitatea noastră sanitară.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.