Acasă Actualitate Brâncoveni. Branşamente gratuite la reţeaua de apă

Brâncoveni. Branşamente gratuite la reţeaua de apă

304

Proiectul alimentarii cu apă la Brâncoveni, început în 2019, cu peste 23 de kilometri de reţea, 1205 racorduri de branşamente, trei puţuri, un bazin de colectare…, are o poveste aparte.
Primele rezultate la analiza apei arătau un produs de slabă calitate. În consecinţă, lucrurile au fost regândite din mers, alte investiţii pentru ca apa de la robinet să nu fie doar menajeră.

„În toamna anului 2020, comuna Brâncoveni putea beneficia de apă, numai că după primirea rezultatelor primare de laborator am decis să nu distribuim apă de slabă calitate pentru populație.
Aveam două variante: prima, să dăm drumul la sistem cu apă menajeră la sfârșitul anului 2020, sau varianta a doua, care s-a şi întâmplat, să achiziționăm două stații de osmoză pentru gospodăriile de apă de la Brâncoveni şi Văleni, o soluție completă ce implică pretratarea, depozitarea şi distribuirea apei tratate, cât şi postfiltrarea apei”, spune primarul Ion Cheroiu.

Lucrurile nu au rămas aici. Tenace, primarul de la Brâncoveni, a căutat soluţii şi a găsit.
„Totul părea că e împotriva finalizării acestui proiect așteptat de toţi cetățenii comunei şi totuși, după punerea în exploatare a celor două stații de osmoză şi am primit rezultatele finale de analiză a calității apei, reieșind valori în parametri specificați de OUG nr. 7/18.01.2023, ordonanță ce reglementează calitatea apei destinate consumului uman.
Suntem mândri să vă anunțăm că suntem una dintre comunele din județ cu apă potabilă la standardele impuse de legislația românească cât şi directivele europene în domeniu, conform certificatelor de analiză emise Direcția de Sănătate Publică Olt. În scurt timp, vom reveni cu o postare privind buletinele de analize fizico-chimica și bacteriologică efectuate de DSP Olt.
Săptămâna viitoare încep lucrările la cele 1205 de branșamente gratuite individuale, promise pentru toate gospodăriile din comună.”

Astăzi, Brâncoveniul are o reţea de apă aşa cum trebuie să fie peste tot iar, branşamentele sunt suportate de administraţia locală. Economia fiecarei gospodării este de peste 1000 de lei, adică implicare şi respect, cum zice cel care nu a renunţat niciodată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.