Acasă Cultură 30 de ani de mişcare francofonă

30 de ani de mişcare francofonă

79

Când toată lumea caută să înveţe limba engleză, România, rămâne o ţară francofonă.
16 octombrie 1993 – 16 octombrie 2023, un arc peste timp, un proiect de ţară rămas doar în analele istoricilor. Ce înseamnă mişcarea francofonă, ce reprezintă ea, o desluşire în vremurile de astăzi, datorată lui Gigel Stirbu, fost ministru al culturii, deputat de Olt.

„În 1993 la data de 16 octombrie, România a devenit membru cu drepturi depline în mișcarea francofonă, o organizație internațională a cărei misiune este promovarea limbii franceze și a valorilor culturale francofone în lume. Această mișcare a fost fondată în 1970, iar în prezent are 88 de state și guverne membre.
Prin aderarea la mișcarea francofonă, România s-a angajat să promoveze învățarea și utilizarea limbii franceze în țară, să sprijine dezvoltarea cooperării culturale și lingvistice între țările francofone, precum și să participe la diverse programe și inițiative organizate de mișcarea francofonă la nivel internațional.
De-a lungul anilor, România a organizat numeroase evenimente culturale și lingvistice în cadrul mișcării francofone, cum ar fi festivaluri de film francofone, concursuri de poezie, expoziții de artă și altele. Aderarea la această mișcare a adus beneficii culturale și diplomatice importante pentru România, consolidând legăturile cu țările francofone și contribuind la creșterea vizibilității României în lume.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.