Acasă Actualitate ”Cupa Corabia la Pescuit sportiv”, punct final

”Cupa Corabia la Pescuit sportiv”, punct final

28

Proiectul de promovare turistică a orașului Corabia a continuat în săptămâna 02 – 08 Octombrie cu organizarea unui concurs local de pescuit, adresat elevilor de liceu. Au participat elevi de la Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza și Liceul Tehnologic Danubius.
În cele două unități de învățământ s-au desfăşurat cursuri susţinute de pescari experimentaţi care au fost destinate elevilor pasionaţi sau interesaţi de pescuitul sportiv. Participanţii la curs, 70 de elevi, au putut afla tehnici de pescuit, detalii despre speciile de peşti din zonă şi au fost instruiţi cu privire la pescuitul sustenabil şi importanţa ocrotirii echilibrului natural al speciilor. Seria de cursuri s-a desfăşurat sub titulatura ”Academia de pescuit”. După finalizarea cursurilor, elevii au participat la câteva probe practice în urma cărora au acumulat puncte pentru a trece în etapa următoare. La nivelul fiecărui liceu s-a format câte o echipă de 10 pescari care au reprezentat liceul la concursul de pescuit. Denumirea concursului a fost ”Cupa Corabia la Pescuit sportiv” iar juriul a fost format din pescarii care au susţinut cursurile de la ”Academia de Pescuit”.
Merituoșii câștigători sunt:
Locul I – Daniel Florici – Liceul teoretic A.I.Cuza.
Locul II – Darius Gavrilă – Liceul teoretic A.I. Cuza.
Locul III – Cristina Mitrică – Liceul teoretic A.I.Cuza.
Cea mai mare captură – Daniel Florici.
Cel mai tânăr pescar – Mario Dulea.
Fiecare participant a primit diplomă de participare iar câştigătorii cupe şi premii constând în ustensile pentru pescuit,momeli, tricou imprimat, șapcă, pălărie pescar, pelerină de ploaie, lanternă și un gadget(boxa Bluetooth). Scopul desfășurării acestui eveniment a fost popularizarea în rândul comunităţii locale a caracterului pescăresc al turismului local, a caracterului pescăresc al zonei şi conştientizarea potenţialului de dezvoltare a turismului axat pe pescuitul sportiv în zonă.
Felicitări tuturor, organizatori, participanți și învingători!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.