Acasă Actualitate Când nu avem drumuri…, iar când avem, de ce fugim spre moarte?!

Când nu avem drumuri…, iar când avem, de ce fugim spre moarte?!

72

Duminică, 8 octombrie, între orele 10.00-18.00, Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt au avut acţiune pe Drumul Expres 12, între localitățile Valea Mare și Balș, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, vizând depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză. Aceştia au reţinut 8 permise de conducere.

În jurul orelor 13:00, au reţinut permisul de conducere al unui tânăr în vârstă de 19 ani, din din municipiul Slatina, depistat cu o viteză de 189km/h în afara oraşului Balş, pe drumul DEx12. Ca masură complementară, pe langă reţinerea permisului, tânarul a primit şi o amendă în valoare de 1.305 lei, şi nu a fost singului vitezoman.

Un alt tânăr, în vârstă de 31 de ani, din orașul Baia de Armă, județul Mehedinți, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Expres 12, în afara localității Slătioara, cu viteza de 200 de km/h. Aceeaşi sancţiune, permis suspendat 120 de zile şi amendă ceva mai mare în cuantum de 1.450 de lei.

Sancţiuni totuşi blânde. Spre exemplu în Elevţia, pentru fapta ultimului contravenient, se dispune confiscarea maşinii iar amenda ajunge undeva la 9000 de franci iar dreptul de a conduce este suspendat între 3 şi 5 ani. La noi, pentru ambii conducători, dreptul de a circula din nou pe drumuri publice este valid prin martie-aprilie anul următor cel târziu.
Poate şi de aia, zmeii de pe şoselele noastre sunt mieluşei pe drumurile din Vestul Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.