Acasă Politic Gigel Ştirbu, anunţ pentru fermierii români

Gigel Ştirbu, anunţ pentru fermierii români

23

Pe pagina sa de socializare deputatul Gigel Ştirbu anunţă că Uniunea Europeană va acorda României un ajutor de 33,9 milioane euro, ca daune pentru acoperirea efectelor secetei de anul trecut.
„Banii provin din Fondul de Solidaritate al UE, care asigură asistență financiară în cazul unei catastrofe naturale. Țara noastră a solicitat ajutorul ca urmare a pagubelor din cele trei vârfuri ale secetei de anul trecut, din lunile martie, aprilie și intervalul iulie-august.
Decizia a fost luată de către Consiliul European, la propunerea Comisiei, după analiza datelor trimise de România. Banii reprezintă ajutorul pe care UE îl dă României la nevoie, prin instrumentul Fondului de Solidaritate, creat special pentru compensarea daunelor companiilor care activează pe piața europeană. Astfel, fermierii români ale căror producții au fost afectate de seceta din anul trecut vor primi fondurile necesare pentru acoperirea daunelor și asigurarea rulajului necesare producției din anii următori”, declară acesta.

1 COMENTARIU

  1. Putini dar buni decat deloc…..
    Dar pierdrile agricultorilor romani sunt mult mai mari decat acest ajutor si daca nu se vor lua masuri de stopare a ,,traficului,, ilegal (vanzarea-cumpararea,,la negru,, a produselor agricole din Ucraina pe teritoriul tarii noastre!) vor fi si mai mari.
    Popun si cer sporirea vigilentei si a performantei tuturor organelor de control abilitate ale statului roman pentru protejarea intereselor agricultorilor roamni si ,implicit , ale Romaniei.
    Multumiri dlui deputat pentru informatii..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.