Acasă Actualitate IPJ Olt, siguranţă pentru elevii olteni, prin campanii de prevenţie

IPJ Olt, siguranţă pentru elevii olteni, prin campanii de prevenţie

68

Astăzi, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, comisarul-șef al instituţiei, Ionuț Ilinca, şefa Biroului Siguranţă Şcolară, Gabriela Lazăr, inspectorul şcolar Mariana Matei şi comisar de poliţie Jeanina Stoica, au susţinut o conferinţă de presă ce a avut ca punct principal de discuţie siguranţa în şcoli, ca prioritate pentru poliţiştii olteni.

IPJ Olt a prezentat o situaţie statistică privind acţiunile poliţiştilor pe tema siguranţei în şcoli, în anul şcolar 2022-2023, în şcoli şi în zona acestora, au fost sesizate 42 de fapte penale, numărul fiind mai mic faţă de precedentul an şcolar.

În ceea ce priveşte fumatul în rândul elevilor, poliţiştii au găsit pachete de ţigări la doi elevi. Cât despre consumul de droguri, cunoscute sunt două cazuri prezentate public la vremea săvârşirii lor, cel mai cunoscut fiind cel al elevilor de la un liceu din Scorniceşti.

„Nu am identificat agenți economici care să vândă țigări la bucată. Au fost efectuate și controale sumare, au fost găsite în două cazuri pachete de țigări. Conform legislației în vigoare, elevilor le este interzisă părăsirea incintei unității de învățământ, până la finalizarea orelor, cu excepția elevilor care au împlinit vârsta de 18 ani”, a declarat Gabriela Lazăr.

Despre acţiunile de prevenţie, efectuate de poliţişti, a vorbit şi şeful IPJ Olt, Ionuţ Ilinca:

Odată cu începerea noului an şcolar, am decis să inițiem astfel de acțiuni în școlile din județul Olt, la care participă atât colegi de la Siguranță Școlară, Proximitate, Ordine Publică, Arme și Muniție, Economic și Investigații Criminale, cu atragerea colegilor din Inspectoratul Județean de Jandarmi Olt, care să desfășoare acțiuni atât în incinta școlilor, dar și cu privire la activitatea desfășurată de agenții economici în imediata vecinătate a școlilor. Pot spune că rezultate au fost, aceste acțiuni au continuat în toate unitățile de învățământ din județul Olt. Feedback-ul a fost unul pozitiv din partea elevilor, din partea părinților, ceea ce ne-a făcut să ne dorim să continuăm aceste activități”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.