Acasă Actualitate Gigel Ştirbu anunţă că propunerea legislativă de modificare a Codului Penal a...

Gigel Ştirbu anunţă că propunerea legislativă de modificare a Codului Penal a fost promulgată de preşedinte

34

Deputatul Gigel Ştirbu scrie, pe pagina sa de socializare, că propunerea legislativă de modificare a Codului Penal, inițiată de președintele Senatului și al Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă, împreună cu secretarul general al PNL, deputatul Lucian Bode, a fost promulgată de președintele României.
,,Am încredere că noile prevederi, care sunt în vigoare de astăzi, vor fi un motiv de descurajare pentru cei care intenționează să se manifeste violent, care sunt abuzivi cu cei din jur și care pun în pericol vieți prin comportamentul lor antisocial. Am adus aceste modificări la Codul Penal cu gândul mai ales la cei vulnerabili, cum sunt copiii, care au nevoie de protecția noastră, a tuturor.
Trăim într-o societate în care violența cunoaște forme din ce în ce mai complexe de manifestare, de aceea autoritățile statului trebuie să aibă instrumente ferme pentru a contracara și sancționa infracțiunile, mai ales pe cele în forme agravante și săvârșite împotriva celor vulnerabili. Este o lege pentru oameni, care îndeamnă la responsabilitate și la respect față de semeni!”, Lucian Bode, secretarul general al PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.