Acasă Fără categorie Siminica Mirea, interpelare adresată ministrului Mediului

Siminica Mirea, interpelare adresată ministrului Mediului

32

Senatorul Siminica Mirea a adresat o interpelare ministrului Mediului, Barna Tanczos, cu privire la datele unui raport efectuat de Agenţia Europeană de Mediu, în care se regăseşte şi clasificarea oraşelor din România în funcţie de nivelul de Poluare. Din document, sentorul a observat că oraşele Craiova şi Bucureşti se află printre cele mai poluate oraşe din ţară. Particulele fine, la care sunt expuşi cetăţenii din Craiova şi nivelul ridicat de dioxid de azot din Bucureşti reprezintă poluanţi care au impact semnificativ asupra sănătăţii cetăţenilor, provocând un număr mare de decese în aceste oraşe. Raportat la situaţia prezentată, senatorul a adresat câteva întrebări ministrului de resort. Răspunsurile se lasă aşteptate…

Iată întrebările adresate de senator în cadrul interpelării:
„- Având în vedere clasificarea recentă a oraşelor din România, în funcţie de nivelul de poluare a aerului, care sunt măsurile concrete pe care ministerul pe care îl conduceţi le a implementat pentru a reduce poluarea atmosferică în aceste oraşe şi a asigura protecţia sănătăţii cetăţenilor?
– Cum intenţionează Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor să abordeze problema particulelor fine (PM2,5) şi a dioxidului de azot în orașele românești, în special în Craiova și București, care se confruntă cu niveluri ridicate de poluare? Există planuri specifice pentru a reduce aceste emisii şi a îmbunătăţi calitatea aerului?
– Ce iniţiative și programe de educaţie și conștientizare publică sunt promovate de minister pentru a informa populaţia despre impactul poluării aerului asupra sănătăţii şi a încuraja adoptarea unor comportamente mai sustenabile în ceea ce privește utilizarea vehiculelor şi a energiei?
– Care este poziţia ministerului în ceea ce privește conformitatea cu standardele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii privind calitatea aerului și cum se asigură respectarea acestor standarde în România? Există planuri pentru a intensifica eforturile în vederea îndeplinirii acestor standarde și a protejării sănătăţii populaţiei?
– Cum colaboraţi cu autorităţile europene pentru a beneficia de experiența și expertiza lor în reducerea poluării aerului? Există proiecte de cooperare şi schimb de bune practici în această direcţie, pentru a asigura îmbunătăţirea continuă a calităţii aerului în România?”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.