Acasă Politic Siminica Mirea susţine pachetul legislativ pentru creşterea natalităţii

Siminica Mirea susţine pachetul legislativ pentru creşterea natalităţii

84

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse se află în etapa finală a elaborării pachetului legislativ pentru creșterea natalității, un program social-democrat realizat prin colaborarea a trei miniștri PSD: Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse,
Ministerul Finanțelor și Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Senatorul Siminica Mirea susţine această inviţiativă.
„Scopul acestui program este de a sprijini familiile care, din motive materiale, amână decizia de a avea un copil. Printre măsurile prevăzute se numără: TVA redus pentru produsele destinate copiilor, un program de sprijin pentru educația timpurie și consultații gratuite pentru femeile gravide.
În plus, programul «Un copil, un zâmbet pentru viitor» va oferi sprijin de până la 1.500 de lei pentru tratamentul stomatologic al copiilor, iar familiile cu venituri de până la 8.000 lei pe lună vor primi sprijin financiar pentru servicii educaționale. Alte măsuri includ voucherul Materna, carduri de reduceri pentru familii numeroase și protecția mamelor care se reintorc în câmpul muncii.
Aceste măsuri au scopul de a îmbunătăți condițiile de viață pentru familiile tinere și de a încuraja creșterea natalității în România”, spune senatorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.