Acasă Actualitate Brebeni, Olt. Patria orgoliilor…

Brebeni, Olt. Patria orgoliilor…

341

Suntem în an preelectoral. Mulţi dintre aleşii implicaţi în administraţie privesc oarecum acum cu detaşare spre anul viitor, considerând 2023 un an mort din punct de vedere electoral. Doar, pe ici, pe colo, nişte mărţişoare, garoafe, felicitări, pupături de rigoare.
Chiar şi aşa, în a doua parte a anului, se vor contura intenţiile de candidatură. Şi, evident, vor urma acţiunile specifice, în paralel ce marile partide îşi vor recruta resura umană în funcţie de sondaje, afinităţi şi orgolii locale. Dar, până atunci, o analiză/studiu de caz pe speţa „Brebeni”, din unghiul 2020, spre perspectiva 2024.
Brebeni poate fi privit, din punct de vedere politic, atât cât se poate face politică într-o comună din sudul României ca un tărâm al orgoliilor…
În septembrie 2020, intrau în competiţie Ivan Marian – PSD, Florin Cîrstea – USR, Petre Florea – Pro România şi Maria Andronie – PNL. În ordinea de mai sus, s-au adunat progresiv şi voturile în dreptul celor patru: Ivan – 540, Cîrstea – 434, Florea – 216, Andronie – 188.
Fără a intra în detalii legate de actele şi faptele de primar ale câştigătorului reconfirmat, Ivan, la victoria sa din 2020 au contribuit cu succes orgoliile celor doi foşti poliţişti aflaţi în cursă, Florin Cîrstea şi Petre Florea, incapabili să genereze un proiect politic comun. Aritmetica electorală, cu specificul ei, arăta că 434 voturi, în dreptul lui Florin Cîrstea, cu cele 216 ale lui Petre Florea aduc un total de 650, iar 650 e mai mare decât 540! Iar dacă Mimi Andronie ar fi fost suficient de realistă să înţeleagă că acel grad de compasiune cuvenit soţului, Florentin, decedat în exerciţiul funcţiei de primar, nu este echivalentul susţinerii electorale, PSD-ul lui Ivan şi ai săi ar fi avut doar o reprezentare pur decorativă în consiliul local.
Aşa, astăzi, la Brebeni, pe fondul dezbinării opozanţilor, Mărinică se pregăteşte să câştige un nou mandat, dacă nu îşi va menţine promisiunea de a nu mai candida.
O şansă pentru opoziţia de la Brebeni ar fi o candidatură din partea PSD a lui Petre Tonescu, vicele de astăzi, încă neconectat la dimensiunea funcţiei şi rolului actul al său în a face ceva în Brebeni pentru ca oamenii să-l vadă drept un primar capabil să facă din Brebeni o Slătioara de la est de Slatina…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.