Acasă Politic Emil Albotă, cosemnatar al Legii pentru modificarea unei Anexe din Legea Vânătorii...

Emil Albotă, cosemnatar al Legii pentru modificarea unei Anexe din Legea Vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr. 407/2006

24

Prin modificare Anexei nr. 1, lit. b, pct. 10, din Legea Vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr. 407/2006., se dorește ca, prin introducerea unui articol unic, să se reglementeze faptul că se poate vâna, pe tot parcursul anului, cormoranul mare, conform cotei de recoltă, cu o valoare de despăgubire, în euro, în perioada admisă de 80, iar în perioada interzisă, de 270.
„Îngrijorarea producătorilor de pește a crescut ca urmare a pagubelor tot mai mari produse de cormorani, în fermele de acvacultură, iar semnalele acestora nu au fost auzite de responsabilii cu protecția mediului. Urmare a acestui fapt, s-a ajuns, în prezent, ca producătorii de marcă din acvacultura românească să dorească să abandoneze această activitate și să se îndrepte spre alte activități din agricultura românească.
În mod paradoxal, contribuția cea mai importantă la îmbunătățirea mediului, la menținerea și consolidarea biodiversității acvatice este adusă de acvacultură, care în proporție de peste 95% este una extinsă, deci prietenoasă mediului. Costurile pentru realizarea acestor valori de mediu sunt suportate, de ani de zile, de fermieri, fără a primi nici recunoaștere, dar nici suport pentru diminuarea pierderilor”, spune Emil Albotă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.