Acasă Cultură Istorie şi civilizaţie, la Dobrosloveni. Ziua porţilor deschise la şantierul arheologic de...

Istorie şi civilizaţie, la Dobrosloveni. Ziua porţilor deschise la şantierul arheologic de la Reşca

49

Muzeul Județean Olt, în parteneriat cu Institutul de Arheologie Vasile Pârvan din București, Universitatea Spiru Haret Bucuresti, Universitatea din Craiova și Direcțiile pentru Cultură Olt și Dolj, cu sprijinul Consiliului Județean Olt și al Primăriei Comunei Dobrolosoveni, îi invită pe pasionaţii de istorie la Ziua Porților Deschise pe Şantierul arheologic Reșca-Romula, din comuna Dobrosloveni, care va avea loc miercuri, 31 august 2022, între orele 8:00-16:00.
„Cercetările arheologice din acest an confirmă rezultatele măsurătorilor geofizice din anii 2019, 2021-2022, în sensul descoperirii unor clădiri din cărămidă, care aveau o curte interioară realizată cu pietriș, peste care era, probabil, un pavaj din cărămidă.
În cursul cercetărilor din acest an, pe lângă mesteşugul prelucrării sticlei, anterior cunoscut, au fost descoperite indicii privind prelucrarea bronzului și osului, lărgindu-se sfera ocupațiilor meșteșugărești identificate în acest oraș roman.
Materialele arheologice sunt foarte numeroase (peste 3000 de inregistrări în inventarul de șantier) și diverse, de la monede din bronz și argint, obiecte din sticlă, os, bronz și fier la cărămizi cu amprente ale unor animale (mai ales câini). Acestea au fost înregistrate și trimise spre procesare și restaurare la Institutul de Arheologie Vasile Pârvan din București.
Campania arheologică din anul 2022 reconfirmă importanța economica și culturală a acestui oraș roman, cel mai întins din provincia romană Dacia Inferior (Malvensis), unde a fost și sediul guvernatorului acestei provincii romane.
Mulțumim colaboratorilor noștri Ilinca Artene de la Colegiul National Ion Creangă, Bucuresti, Alin Pană, absolvent al Universității din Pitești, Maria Cadea, Dan Anastasescu, Liviu Trache și Ștefan Badoi Adrian, studenți la Universitatea din Craiova”, spun reprezentanţii Muzeului Judeţean Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.