Acasă Învățământ După proba la matematică…

După proba la matematică…

160
      După ce marți, 14 iunie 2022 a avut loc prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a, la Limba si literatura română – sesiunea 2022, joi, 16 iunie 2022, s-a desfășurat a doua probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a, matematică – sesiunea 2022.
Potrivit ultimelor informații furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Olt, în județul nostru au fost organizate 75 de centre de examen în care au susținut proba scrisă 2.718 candidați (română) și 2.713 candidați (matematică). Dintre aceștia, 341 de candidați – 11,15 % (română) și, respectiv, 346 de candidați – 11,31 % (matematică), nu s-au prezentat la examen… De subliniat faptul că din punct de vedere al disciplinei și corectitudinii, nu au fost probleme la niciuna dintre probe, fapt pentru care nu au existat candidați eliminiați pentru tentativă de fraudă.
În altă ordine de idei, mai trebuie reținut că subiectele și baremul de corectare pentru probele respective au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro. Altfel, primele rezultate vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen), iar comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul General Privind Protecția Datelor Personale, prin utilizarea unor coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută. Rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.