Acasă Actualitate Sfârșit de săptămână cu jandarmi în acțiune!

Sfârșit de săptămână cu jandarmi în acțiune!

43
     Potrivit ultimului comunicat de presă remis de Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul, al Jandarmeriei Olt, începând de vineri, 17 iunie a.c., efectivele de jandarmerie sunt suplimentate pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică, pază și protecție instituțională și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, pentru ca manifestările organizate în acest sfârșit de săptămână să se desfășoare în condiții de siguranță.
Astfel, jandarmii vor fi prezenți pentru a asigura ordinea publică cu ocazia desfăşurării manifestărilor cultural – artistice și sportive, la care se preconizează participarea unui număr mare de participanți, pentru următoarele evenimente: Festivalului Călușului în municipiul Caracal și comunele Fărcașele, Optași, Dăneasa; Sărbătoarea Teiului din comuna Băbiciu, Ziua Comunei Morunglav și Sărbătoarea Cireșului din comuna Bucinișu. De asemenea, se vor lua măsuri de ordine publică la meciul de promovare în Liga a III-a de fotbal, care se va disputa pe terenul de fotbal din comuna Curtișoara, între echipele Oltul Curtișoara și Cozia Călimănești.
Vor fi asigurate măsurile de ordine publică pe întreaga perioadă de desfăşurare a evenimentelor, prin monitorizarea tuturor activităţilor în vederea asigurării unui climat de siguranţă civică şi prevenirea oricăror acte de tulburare a ordinii publice. Dispozitivele de ordine publică vor avea în vedere prevenirea fenomenului contravenţional şi infracţional, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale şi aplicarea măsurilor legale la constatarea producerii acestora.
Pentru ca toate acestea să se desfășoare în condiții de siguranță, jandarmii alături de colegii din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne vor acționa pentru: asigurarea și menținerea climatului de ordine și siguranță publică; prevenirea producerii faptelor antisociale; îndrumarea și acordarea sprijinului persoanelor precum și protecția acestora; prevenirea și combaterea traficului/consumului de substanțe interzise; adoptarea măsurilor legale în cazul constatării unor fapte de natură contravențională sau penală.
Se recomandă pparticipanților să respecte indicațiile organizatorilor și forțelor de ordine, să nu se implice în acțiuni ce ar putea conduce la tulburarea ordinii publice, să evite consumul excesiv de alcool, iar în situații care presupun intervenția forțelor de ordine, să solicite sprijin în mod direct sau prin S.N.U.A.U. 112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.