Acasă Actualitate Omagiu, la Slatina, pentru veteranii de război!

Omagiu, la Slatina, pentru veteranii de război!

82
           Și anul acesta, ca și în anii trecuți, ZIUA VETERANILOR DE RĂZBOI, stabilită acum mai bine de 100 de ani pe data de 29 aprilie, a fost marcată, print-un amplu ceremonial religios, cu defilări, discursuri și depuneri de coroane, în centrul municipiului Slatina, la Monumentul Eroilor amplasat în fața Fundației pentru Tineret Olt.
La eveniment, alături de oficialii de la Consiliul Județean Olt, în frunte cu președintele Marius Oprescu și vicepreședinții Virgil Delureranu și Ionuț Ivan, au mai fost prezenți viceprimarii Slatinei, Gigi Ernes Vâlceleanu și Alexandru Berechet, prefectul de Olt, Florin Constantin Homorean, alături de subprefectul Cosmin Floreanu, parlamentarii Emil Albotă, Marius Iancu și Florin Barbu, dar și reprezentanți ai principalelor instituții deconcentrate, membri ai PSD și PNL și nu în ultimul rând numeroși cetățeni ai municipiului reședință de județ.

„Ziua de astăzi este dedicată lor, celor care fac parte dintr-o generație care a oprit cu piepturile ei loviturile crâncene pentru independența, unitatea și suveranitatea României de ieri, de astăzi și de mâine.
(…) Astăzi, se cuvine să le mulțumim și să-i onorăm pentru sacrificiul lor, pentru lecțiile de viață și de eroism pe care ni le-au dat și pentru contribuția lor la păstrarea valorilor naționale, la formarea și educarea generațiilor tinere. Se cuvine să le mulțumim pentru că sunt și că fără ei n-am fi noi, cei de azi, români liberi, independenți, mândri de istoria și de țara noastră!”, a spus prefectul de Olt, Florin Constantin Homorean.
De reținut că la eveniment a fost prezent și TOMA CORCĂU, unul dintre cei 15 veterani de război pe care județul Olt îi mai are în clipa de față, un om ajuns la venerabila vârstă de 99 de ani, premiat de oficialități cu o diplomă aniversară și aplaudat de toți cei prezenți pentru eroismul de care a dat dovadă în război și frumoasa vârstă pe care domnia-sa a atins-o.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.